Itin gardūs bei švelnūs lietiniai su varške gaminami labai greitai ir lengvai. Šie lietiniai jau spėjo tapti mano mėgstamiausiais – būtinai ruošiu visoms šventėms, svečiams – jie lieka sužavėti! Blyneliai tirpsta burnoje dėka to, kad gaminami su krakmolu ir pienu.
Ingredientai
- kiaušinių: 6
- pieno: 0,5 litro
- saulėgrąžų aliejaus: 1 valgomojo šaukšto
- krakmolo: 5-6 valgomųjų šaukštų
- varškės: 300 gramų
- cukraus: pagal skonį
- sviesto: pagal skonį
- grietinės: pagal skonį
Recepto paruošimas
- Pirmiausia suplakame su cukrumi 5 kiaušinius, įdedame krakmolą, nuolatos maišydamos kiaušinių mišinį, kad nebūtų gumuliukų.
- Tuomet supilame saulėgrąžų aliejų bei pieną, viską permaišome, leidžiame pastovėti maždaug 15 minučių. Tešla turi gautis skysta.
- Tada keptuvę sutepame lašinių gabaliuku arba saulėgrąžų aliejumi, blynus kepame iš vienos pusės.
- Įdaras: Pertriname varškę su kiaušiniu bei cukrumi, galite (jeigu norisi) pridėti razinų ir/ar aguonų.
- Ant paruoštų blynų dedame įdarą, susukame.
- Lietinius dedame į puodą ar kazaną, sluoksnius pertepame tirpintu sviestu ar grietine.
- Patiekalą dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros, laikome 15 minučių.
- Patiekiame su mėgstamais pagardais ir skanaujame!