Šis patiekalas tarsi buvo sukurtas specialiai tiems, kuriems nepatinka cukinijos. Cukinijos kotletus su malta mėsa: kvapnius, sultingus, švelnius, jie pakeis jūsų nuomonę apie cukiniją!
Cukinijos ne tik negadina kotletų skonio, bet, priešingai, padaro juos sultingesnius ir švelnesnius. Taip paruoštus kotletus labai mėgsta mano šeimos nariai!
INGREDIENTAI
– 300-400 gr. bet kokio faršo
– 1 vidutinė cukinija
– 2 kiaušiniai
– 1-2 valgomieji šaukštai manų kruopų
– 0,5 arbatinio šaukštelio druskos
– Miltų arba džiūvėsėlių
– Pipirai ir kiti prieskoniai pagal skonį
– Aliejaus kepimui
PARUOŠIMAS:
1. Cukiniją nuplauname ir sutarkuojame stambios tarka, jei daržovė – pernokusi, pašalinkite sėklas ir žievę. Dalį sulčių nusunkite.
2. Cukinijas sumaišykite su faršu, įmuškite kiaušinius, supilkite manų kruopas. Sudėkite druską, prieskonius, gerai išmaišykite. 3. Palikite 15 minučių pastovėti, kad manų kruopos išbrinktų.
4. Sudrėkintomis rankomis padarykite kotletus, apvoliokite miltuose arba trupiniuose ir kepkite keptuvėje iki paruduos.
5. Šis receptas ypač tiks tiems, kurie nori numesti svorio! Tik faršas turi būti iš vištienos arba kalakutienos, o aliejaus kiekį sumažinkite iki minimumo, kotletus galima kepti ir orkaitėje.
Pasidalinkite su draugais gardaus maisto receptu ir palinkėkit jiems gero apetito!