Dalijamės receptu – gal pravers ir jums.
Kepta žuvis alaus tešloje.
Reikės:
- apie 500 g baltos žuvies filė
Tešlai reikės:
- maždaug 200 g miltų
- 1 kiaušinio
- 200 ml alaus (tinka ir nealkoholinis, galima naudoti ir gazuotą mineralinį vandenį)
- druskos
- prieskoninių žolelių
Kaip gaminti
Užmaišykite tešlą. Ji turi būti kiek skystesnė nei grietinė. Palikite pastovėti 10–15 min.
Žuvį supjaustykite kąsnio dydžio gabaliukais. Merkite po gabaliuką į tešlą ir dėkite kepti į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Kepkite, kol gražiai apskrus.
Prie šios žuvies labai tinka krienų ir majonezo ar česnakinis majonezo padažas su šaukšteliu pomidorų padažo.