Marinuotų grybų mišrainė. Nesudėtingas receptas ir greitai paruošiama!

Kūčios / Kalėdos

Nors šventės jau senokai praėjo, bet vis dar noriu su Jumis pasidalinti paskutiniais Kūčių stalo receptais. Turiu dar vieną užsilikusį – tai marinuotų grybukų mišrainė. Greitai paruošiama, paprasta, soti ir vegetariška. Tokią mišrainę galite patiekti kaip garnyrą prie daugelio patiekalų. Tiks ir prie kepsnio, ir prie kotletukų, ir prie vištienos. Derinti galite kaip tik patinka. O ir viena mišrainė labai skani ir soti.

Grybukus tokiai mišranei siūlau rinktis kiek kietesnius, kad “neištežtų“ sumaišius. Taip pat mišrainę galite sumaišyti ir su majonezu, jei norisi dar sočiau.

Reikės:

240 g marinuotų kelmučių ar kitų mėgstamų grybų

3 mažų bulvių

2 vidutinio dydžio morkų

220 g konservuotų, smulkių raudonųjų pupelių

1 vidutinio dydžio svogūno

1,5 arb. š. garstyčių su grūdeliais

alyvuogių aliejaus

druskos, pipirų

Gaminimas:

  1. Bulves ir morkas dedame į puodą su vandeniu (vanduo turi apsemti daržoves) ir verdame, kol daržovės suminkštėja (nepervirkite). Tuomet išimame daržoves iš vandens, kai pravėsta – nulupame. Morkas supjaustome smulkesniais kubeliais, o bulves šiek tiek stambesniais kubeliais.
  2. Svogūną susmulkiname. Įkaitiname keptuvę su šiek tiek aliejaus, apkepiname svogūnus, paliekame atvėsti.
  3. Viename dubenyje sumaišome bulves, morkas, svogūnus, garstyčias, pupeles, grybus (jei grybai stambūs, tuomet šiek tiek pasmulkiname). Apšlakstome mišrainę alyvuogių aliejumi, pagardiname pipirais, druska ir patiekiame. Skanaus!!
Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Laisvadienis.lt