Kepta žuvis alaus tešloje: užkandis, be kurio švenčių stalas neįsivaizduojamas

Kūčios / Kalėdos

Dalijamės receptu – gal pravers ir jums.

Kepta žuvis alaus tešloje.

Reikės: 

  • apie 500 g baltos žuvies filė

Tešlai reikės:

  • maždaug 200 g miltų
  • 1 kiaušinio
  • 200 ml alaus (tinka ir nealkoholinis, galima naudoti ir gazuotą mineralinį vandenį)
  • druskos
  • prieskoninių žolelių

Kaip gaminti 

Užmaišykite tešlą. Ji turi būti kiek skystesnė nei grietinė. Palikite pastovėti 10–15 min.

Žuvį supjaustykite kąsnio dydžio gabaliukais. Merkite po gabaliuką į tešlą ir dėkite kepti į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Kepkite, kol gražiai apskrus.

Prie šios žuvies labai tinka krienų ir majonezo ar česnakinis majonezo padažas su šaukšteliu pomidorų padažo.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Laisvadienis.lt