Kepta žuvis alaus tešloje: užkandis, be kurio švenčių stalas neįsivaizduojamas

Kūčios / Kalėdos

Dalijamės receptu – gal pravers ir jums.

Kepta žuvis alaus tešloje.

Reikės: 

  • apie 500 g baltos žuvies filė

Tešlai reikės:

  • maždaug 200 g miltų
  • 1 kiaušinio
  • 200 ml alaus (tinka ir nealkoholinis, galima naudoti ir gazuotą mineralinį vandenį)
  • druskos
  • prieskoninių žolelių

Kaip gaminti 

Užmaišykite tešlą. Ji turi būti kiek skystesnė nei grietinė. Palikite pastovėti 10–15 min.

Žuvį supjaustykite kąsnio dydžio gabaliukais. Merkite po gabaliuką į tešlą ir dėkite kepti į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Kepkite, kol gražiai apskrus.

Prie šios žuvies labai tinka krienų ir majonezo ar česnakinis majonezo padažas su šaukšteliu pomidorų padažo.

Patiko? Pasidalinkit! Ačiū. 🙏
Laisvadienis.lt
error: Alert: Content is protected !!