Kiaulienos šoninės juostelės azijietiškai

Receptai

Kartais taip jau nutinka, kad ieškodamas vieno recepto netyčia randi visai kitą. Ir tas kitas tave taip sužavi, kad nedelsdamas jį išsisaugai ir jau kitą dieną gamini. Taip paruoštą šoninę gaminau jau du kartus. Pirmąjį kartą odelė nebuvo visiškai traški, nes per trumpai apkepiau. Antrąjį kartą padauginau prieskonių, kuriuose buvo ir druskos. Todėl mano patarimas – rinkitės prieskonius visiškai be druskos.

Nors aprašymas gali pasirodyti ilgas ir sudėtingas, viskas yra daug paprasčiau, nei atrodo. Tikrai siūlau išbandyti taip paruoštą šoninę.

Jums reikės

Mėsai:

  • apie 1,4 kg plonesnės, mažiau riebios kiaulienos šoninės su oda, be kaulų

  • 0,5 a. š. ryžių arba baltojo vyno acto (6 %)

  • 1 a. š. druskos

  • 1 a. š. aliejaus

Sausų prieskonių mišiniui:

  • 1 a. š. kiniško penkių prieskonių mišinio (gvazdikėliai, cinamonas, sičiuano pipirai, pankolis, žvaigždinis anyžius) arba kitų jūsų mėgstamų prieskonių be druskos

  • 1 a. š. česnako miltelių

Patiekimui (nebūtina):

  • 100 g hoisin padažo

  • 4 arb. šaukšteliai baltojo, ryžių arba obuolių acto


Gaminimas

Mažame dubenyje sumaišykite visus sausų prieskonių mišinio ingredientus ir atidėkite.

Kiaulieną supjaustykite išilgai į maždaug 5 cm pločio ir 23 cm ilgio juosteles. Jei reikia, nupjaukite nelygią mėsą nuo apačios, kad juostelės būtų lygios.

Apverskite kiaulieną į viršų ir tolygiai pagardinkite sausų prieskonių mišiniu, įtrindami jį į mėsą. Tada apverskite odos puse į viršų ir nuvalykite švariu popieriniu rankšluosčiu, kad kuo geriau pašalintumėte sausų prieskonių likučius ir drėgmę.

Aštriu peiliu atsargiai įpjaukite kuo daugiau mažų kryžminių įpjovimų į odą, tačiau jos nepradurkite.

Sudėkite šoninės juosteles ant aliuminio folijos. Suformuokite aplink mėsą stačiakampę folijos „dėžutę“ su žemomis sienelėmis – oda turi būti visiškai atidengta. Aukštų sienelių nedarykite, nes jos trukdys odai apskrusti. Paruoštą mėsą perkelkite į nedidelę kepimo skardą.

Lengvai patepkite odą actu (nepadauginkite) ir gausiau pabarstykite druska.

Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 100 °C, 60 minučių – kol oda išdžius ir taps šiek tiek kieta.

Išimkite kiaulieną iš orkaitės ir nuvalykite druskos perteklių. Lengvai patepkite odą aliejumi.

Įkaitinkite orkaitę iki 260 °C. Vėl įdėkite mėsą ir kepkite 12–15 minučių, kol oda taps tamsiai auksinė ir suskilinėjusi. Stebėkite, kad nesudegtų. Jei kuri vieta ima per greitai ruduoti, uždenkite ją mažais folijos gabalėliais.

Išimkite iškeptą mėsą ir palikite 10–15 minučių folijos „laiveliuose“, nukeltuose nuo skardos, kad sultys „užsidarytų“ ir neišbėgtų pjaustant.

Mažame dubenėlyje sumaišykite hoisin padažą su actu. Tai – populiarus kiniškas patiekimo būdas. Iš savo pusės galiu pasakyti, kad ši ypač sultinga šoninė puikiai atskleidžia mėsos skonį.

Garnyrui galite rinktis įprastas keptas bulves, raugintas ar marinuotas daržoves.


Sudėtingumas: vidutinis
Receptas: iš YouTube kanalo

blank

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti!
Laisvadienis.lt