Kopūstų mišrainė žiemai: tokia skani, kad sprogs žaibiškai

Receptai

„Labai skani mišrainė, išbandyta ne kartą. Ji puikiai tinka prie visų mėsos patiekalų, todėl nedvejodami galite gaminti“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė.

Reikės: 2,5 kg kopūstų; 500 g raudonosios paprikos; 0,5 kg morkų; 0,5 kg svogūnų; 100–150 g cukraus; 200 ml aliejaus; 200 ml 9 proc. acto; 1,5 v.š. druskos.

Kopūstų mišrainė žiemai

Kopūstus supjaustykite peiliu arba specialia pjaustykle, morkas sutarkuokite, papriką – griežinėliais, svogūną – pusžiedžiais. Viską sudėkite į didelį puodą, supilkite cukrų, aliejų, actą, druską ir rankomis viską gerai sumaigykite, kad suminkštėtų kopūstai ir atsirastų sultys.

Mišrainę dėkite į iškaitintus stiklainius labai gerai pagrūsdami, kad neliktų oro tarpų ir užsukite dangteliais. Laikykite šaldytuve arba vėsioje vietoje.

 

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Laisvadienis.lt