Lietiniai blynai įdaryti kopūstais ir užkepti su grybų padažu orkaitėje

Receptai

Bent kartą per savaitę savo šeimoje stengiuosi gaminti vakarienę be mėsos.Kai prasidėjo šaltasis sezonas, norisi sotesnių patiekalų. Dalinuosi sočios vakarienės ar pietų receptu, kuriai pagaminti nereikia didelių įgūdžių, naudojami paprasti ingredientai, o rezultatas nustebins.

RECEPTAS

Lietiniai blynai įdaryti kopūstais ir užkepti su grybų padažu orkaitėje

Lietiniai blynai:

2 kiaušiniai
60 g miltų
250 ml pieno
40 g sviesto lydyto
5 g cukraus
3 g druskos
Dantų krapštuko

Grybų padažas:

400 g rudų smulkintų pievagrybių
100 g smulkinto svogūno
50 g sviesto
40 g miltų
60 g grietinėlės
500 g vištienos sultinio
20 g petražolių
1 g rūkytos paprikos
1 g juodųjų pipirų
9 g druskos

Lietinių įdaras:

1 kopūstas vidutinis
200 g smulkinto svogūno
1 raudona paprika
Druska ir pipirai
Alyvuogių aliejaus
50 g kieto tarkuoto sūrio
20 g keptų traškių svogūnų

LIETINIAI:

Sviestą išlydome, visus kambario temperatūros ingredientus dedame į plakiklį. Plakame 2 min. Prieš kepdami, palaukiame 20 min. Kepame sausoje, įkaitintoje keptuvėje, naudodami 30-50 ml tešlos masės. Verčiame lietinius pirštais, blyno kraštą atlipindami su mediniu krapštuku.

PADAŽAS:

Svieste kepame svogūnus, kol bus skaidrūs. Beriame miltus, kepiname, kol švelniai paruduos. Pilame sultinį, gerai išmaišome. Dedame likusius ingredientus, paverdame 3 min.

ĮDARAS:

Alyvuogių aliejuje kepiname svogūną, kol apkeps. Tada dedame kopūstą, kepame kol suminkštės. Pabaigoje dedame smulkintą papriką, kepame dar 2 min. Pagardiname druska ir pipirais.
Į formos dugną pilame padažą. Ant viršaus dedame įdarytus kopūstų įdaru lietinius.
Kepame +200 C orkaitėje su vėjeliu 25 min.
Iškepus barstome traškiais svogūnais ir tarkuotu sūriu.

Patiko? Pasidalinkit! Ačiū. 🙏
Laisvadienis.lt