Marinuoti žiediniai kopūstai – puikus garnyras prie mėsytės! Receptas žingsnis po žingsnio receptas

Receptai

Siūlome pasigaminti ruošinį iš kalafioro žiemai. Toks preparatas tiesiog turi būti kiekvienos šeimininkės rūsyje. Kopūstai pasirodo skanūs ir puikiai tiks ne tik kasdieniam, bet ir šventiniam stalui.

Reikalingi produktai

  • 4 kilogramai žiedinių kopūstų
  • 2 morkos
  • 5 gabalėliai paprikos
  • salierų žalumynų
  • česnako
  • pipirų žirneliai
  • aštrus pipiras

Marinatui 1 l

  • 1,5 šaukšto druskos
  • 2,5 šaukšto cukraus
  • 30 mililitrų 9% acto

Žiediniai kopūstai žiemai: žingsnis po žingsnio virimo procesas

Žiedinį kopūstą padalinkite į mažus žiedynus ir gerai nuplaukite.

Išvalykite pipirus nuo sėklų ir supjaustykite plonais dideliais gabalėliais. Nuluptą morką supjaustykite griežinėliais.

Imame stiklainius. Įmeskite 2-3 skilteles česnako, aitriųjų pipirų pagal skonį, kvapiųjų pipirų žirnelių (2-3 vnt.) ir juodųjų pipirų žirnelius (5-6 vnt.). Sudėkite salierą į skardines ir sandariai supakuokite žiedinį kopūstą, papriką ir morkas. Rezultatas yra 8 litrų skardinės (iš nurodyto ingredientų kiekio).

Į keptuvę supilkite vandenį ir paruoškite 4 litrus marinato. Tai yra, visus produktus marinatui imame didesniais kiekiais. Supilkite cukrų ir druską į puodą su vandeniu ir padėkite ant viryklės. Marinatą užvirinkite.

Į kiekvieną stiklainį supilkite actą (30 ml) ir užpilkite karštu marinatu. Stiklainius uždengiame dangteliais ir dedame į keptuvę sterilizuotis 10-15 min. Tada stiklainiai suvyniojami, uždengiami antklode ir paliekami visiškai atvėsti. Tada iškeliame į nuolatinę saugojimo vietą.

Patiko? Pasidalinkit! Ačiū. 🙏
Laisvadienis
Reklama
error: Alert: Content is protected !!