Minkšti bulvių virtinukai – greita, labai sotu ir skanu!

Receptai

Liko vakar nuo vakarienės virtų bulvių. Gaila buvo išmest, tad štai mano puikiai pavykęs eksperimentas. Greita, labai sotu ir skanu!

INGREDIENTAI: PORCIJŲ SKAIČIUS: 2

5 vienetai bulvių (nemažų, virtų)

2 vienetai kiaušinių

2 šaukštai manų kruopų

2 šaukštai krakmolo

2 šaukštai kvietinių miltų (+stalo pabarstymui)

pagal skonį druskos

PARUOŠIMO BŪDAS: PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 20 MIN.

1. Sutarkuoti virtas bulves per smulkesnę nei burokinė tarka.

2. Į bulvių masę berti manų kruopas, krakmolą ir miltus, įmušti kiaušinius, pagardinti druska. Gerai išminkyti. Tešla turi būti minkšta, puri.

3. Tešlą dalinti į kelias dalis, kiekvieną kočioti ant miltais pabarstyto paviršiaus į volelį, šiek tiek paspausti ir supjaustyti maždaug 3 cm pločio gabalėliais.

4. Dėti virti į verdantį, pasūdytą vandenį. Sumažinti kaitrą, kad vanduo vos vos virsnotų. Kai virtinukai iškils, virti dar apie 5-10 minučių.

5. Išgriebti kiaurasamčiu. Tiekti galima su tirpinto sviesto ir grietinės padažu, tiesiog grietine ar užtarkavus sūrio.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt