Napoleonas per 20 minučių! Skonis pasakiškas, labai paprastas paruošimas ir greitas receptas (2)

Receptai

Napoleonas daugeliui žmonių žinomas ir labai mėgstamas pyragas nuo vaikystės. Parduotuvėje pirktas desertas ne visada būna toks skanus kaip naminis. Bet jei norite pasigaminti kažką tokio skanaus kaip šis pyragas, bet neturite tam laiko, tuomet galite pasidaryti „tingų Napoleoną“.

napoleonas

Gaminant šį desertą, jums visiškai nereiks orkaitės. Pyragas pasirodys traškus, o švelnus jo kremas tiesiog tirps burnoje.

Ingredientai:

800 gramų sausainių „Ausytės“;

1 litras pieno;

4 kiaušiniai;

150 gramų sviesto;

0,5 valgomojo šaukšto cukraus;

6 valgomieji šaukštai miltų;

žiupsnelis vanilinio cukraus.

Gaminimas:

Sumaišykite kiaušinius, cukrų, miltus ir vanilinį cukrų.

napoleonas

Gerai išmaišykite masę, supilkite į ją pieną ir padėkite ant ugnies.

napoleonas

Virkite grietinėlę, nuolat maišydami, kol ji visiškai sutirštės. Kai grietinėlė šiek tiek atvės, supilkite sviestą, viską išmaišykite. Tuomet galite pradėti tepti pyragą: pamirkykite sausainius į grietinėlę ir sudėkite į lėkštę. Nepagailėkite šio nuostabaus kremo: kuo daugiau jo bus, tuo skanesnis bus Napoleonas.

napoleonsa

Sutepkite paskutinį sausainių sluoksnį likusiu kremu.

napoleonas

Apibarstykite pyrago viršų sausainių trupiniais! Štai ir viskas, pats skaniausias desertas pasaulyje – paruoštas.

Būtinai išmėginkite. Skanaus!

Pyragas „Antklodėlė“ užkariaus kiekvieno smaližiaus širdį!

Pyragas „Antklodėlė“ užkariaus kiekvieno smaližiaus širdį!

Galbūt norisi išmėginti ką nors nauja? Pyragas „Antklodėlė“ puikiai tam tiks! Šis desertas išsiskiria ne tik puikiu skoniu, bet ir šiek tiek įdomesne išvaizda. Patiks visiems smaližiams!

Sudėtis

  • 5 kiaušiniai
  • 220 g miltų
  • 180 g cukraus
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 0,5 stiklinės gazuoto vandens
  • 0,5 stiklinės aliejaus
  • 3 šaukštai kakavos

Įdarui

  • 500 g minkšto sūrio
  • vanilinio pudingo
  • 100 g cukraus

veido kaukė

Gaminimas

Atskirkite kiaušinio baltymus ir trynius. Baltymus išplakite su cukrumi, sudėkite trynius ir aliejų bei vandenį. Į tešlą išsijokite miltus, kepimo miltelius bei kakavą ir švelniai išmaišykite. Supilkite į kepimo skardą (26 x 37 cm), išklotą kepimo popieriumi.

Sūrį sumaišykite su pudingu ir cukrumi. Sudėkite į konditerinį maišelį ir vertikaliai bei horizontaliai išspauskite juosteles ant tešlos, kad susidarytų tinklelis. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Pyragas „Antklodėlė“ taps mažu džiaugsmu kiekvienam!

Skanaus!

Patiko? Pasidalinkit! Ačiū. 🙏
Laisvadienis.lt