Neatsisakykite sultingų, skanių beliašų – šiame recepte rasite savo naują mėgstamiausią patiekalą!

Receptai

Ingredientai

Įdarui:

  • kiaulienos faršas maišytas su jautienos: 500 gramų
  • svogūnai: 2
  • druska: pagal skonį
  • pipirai: pagal skonį

Tešlai:

  • miltai: 3 stiklinių (+1 apdirbimui)
  • vanduo: 360 mililitrų (arba pienas)
  • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • sausos mielės: 2 arbatinių šaukštelių
  • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • kiaušinių baltymai: 1

Recepto paruošimas

  1. Iš pradžių sumaišykite pieną (arba vandenį), miltus, cukrų, druską, mieles bei aliejų. Išmaišykite ir dėkite į šiltą vietą, kad pakiltų.
  2. Tuomet apkepkite aliejuje pusę svogūnų. Į kiaulienos-jautienos faršą dėkite apkeptus ir šviežius svogūnus, įberkite druskos ir pipirų.
  3. Gerai išmaišykite bei įpilkite truputį vandens, kad faršas būtų sultingesnis.
  4. Tada kočiokite tešlą į ploną lakštą ir išpjaukite maždaug 6-8 centimetrų diametro apskritimus.
  5. Į kiekvieno apskritimo vidurį dėkite kiaulienos-jautienos faršo, kraštą sutepkite kiaušinio baltymu, uždenkite antru tešlos apskritimu ir sulipdykite kraštus.
  6. Kepkite beliašus iš abiejų pusių įkaitintame aliejuje, paskui dėkite į kepimo skardą ir uždenkite su folija.
  7. Dėkite į įkaitintą iki 175 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 20 minučių.
  8. Paskui beliašus dėkite į puodą ir uždenkite dangčiu arba rankšluosčiu.
  9. Atvėsę beliašai bus minkšti ir sultingi. Skanaus!
  10. Pastebėjimas: YouTube radau panašų receptą, kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu, prisegiau video įrašo pabaigoje.

 

Patiko? Pasidalinkit! Ačiū. 🙏
Laisvadienis.lt