Neįtikėtinai skanūs kotletai be gramo mėsos

Neįtikėtinai skanūs kotletai be gramo mėsos Receptai

Kopūstų paplotėliai yra skanūs, sveiki ir labai prieinami. Jie gali būti naudojami kaip originalus garnyras arba kaip nepriklausomas patiekalas. Patiekiant kopūstų kotletus, dažnai naudojamos garstyčios, grietinė, pomidorų ar grybų padažas.

Kopūstų kotletai yra nepaprastai populiarūs vegetarams. Tačiau jie gali būti puikus patiekalas prie mėsos patiekalų. Šis patiekalas padės paįvairinti bet kokį šeimos meniu, ypač skirtą vaikams. Ne paslaptis, kad vaikai dažnai nemėgsta kopūstų ir iš jų pagamintų patiekalų, tačiau, pamatę skanią traškią šių kotletų plutelę, jie su dideliu malonumu juos valgo.

Kopūstų kotletai yra nepaprastai skanūs, aromatingi ir traškūs. Viena rūšis jau seilėja: auksinė, gražios formos, švelni ir sultinga. Mano šeima juos labai myli ir visada valgo su dideliu malonumu. Tokius kotletus ant stalo galite patiekti tiek karštus, tiek šaltus: man jie labiau patinka tiesiai iš šaldytuvo.

Produktų sudėtis

  • 700 gramų baltųjų kopūstų;
  • du švieži vištienos kiaušiniai;
  • dvi didelės svogūnų galvos;
  • 4-5 šaukštai manų kruopų;
  • vienas šaukštelis druskos;
  • džiovintų ar šviežių žolelių – pagal skonį;
  • prieskoniai pagal skonį;
  • 30 gramų sviesto;
  • rafinuotas saulėgrąžų aliejus – kepimui.

Žingsnis po žingsnio kepimo procesas

  1. Prieš pradėdami gaminti, nedelsdami supilkite vandenį į puodą, padėkite ant ugnies ir užvirkite.
  2. Mes supjaustome baltus kopūstus kiek įmanoma ploniau, nusiųskite juos į verdantį vandenį.
  3. Virkite kopūstus 7–10 minučių, kol pusė išvirs. Jei kopūstai seni, užtruks ilgiau.
  4. Nulupkite dvi dideles svogūnų galvas ir supjaustykite mažais kubeliais.
  5. Įdėkite gabalėlį sviesto į įkaitintą keptuvę ir įdėkite visus susmulkintus svogūnus.
  6. Kepkite svogūnus ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos, kartais maišydami, kad nesudegtų. Dedame į lėkštę ir atvėsiname.
  7. Meskite kopūstą, virtą iki pusės, kiaurasamtyje, leiskite skysčio pertekliui nutekėti.
  8. Leiskite kopūstams visiškai atvėsti ir rankomis išspauskite likusią drėgmę.
  9. Kopūstus perkeliame į gilų dubenį, dedame atvėsusius keptus svogūnus, du šviežius vištienos kiaušinius, druską, manų kruopas, žoleles (aš džiovinau) ir prieskonius (pagal skonį).
  10. Viską gerai išmaišykite ir leiskite faršui pastovėti 10 minučių: kad manų kruopos išbrinktų. Jei faršas pasirodo vandeningas, įberkite dar šiek tiek manų kruopų.
  11. Mes formuojame kotletus (aš šį kartą turiu apvalią formą) kelis kartus perkeliant faršą iš vienos rankos į kitą ir šiek tiek paspaudžiant.
  12. Įdėkite mūsų kopūstų paplotėlius į keptuvę su pakankamu kiekiu pašildyto augalinio aliejaus, kepkite iš vienos pusės, kol pagels.
  13. Tada apverskite ir kepkite kitą pusę po dangčiu.
  14. Tokie kotletai labai greitai kepami. Iš šio ingredientų kiekio gaunu 10-12 kotletų.
  15. Taryba. Jei norite virti labai lengvus, neriebius kotletus, patariame juos kepti orkaitėje, kaitinant iki 180 laipsnių. Įdėkite kotletus ant kepimo popieriumi padengtos kepimo skardos, patepkite sviestu ir kepkite apie 20 minučių. Tada išimkite, uždenkite plaktu kiaušinio plakiniu ir vėl pašaukite į orkaitę: maždaug 10 minučių. Paruoštus kotletus galima apibarstyti sezamo sėklomis.
  16. Kopūstų kotletus patiekiame karštus arba šaltus, su grietine ar kitais padažais.

Gero apetito!

Reklama