Neįtikėtinai skanūs kotletai be gramo mėsos

Receptai

Labai gardus patiekalas, kai nori pasigaminti ką nors be mėsos, tai kotletai iš kopūstų, pagaminti su manais. Būtinai pamėginkite.

Iš nurodytų ingredientų kiekio gaunasi maždaug 10-12 kotletų

Ingredientai

  • baltagūžiai kopūstai: 700 gramų
  • kiaušiniai: 2
  • svogūnai: 2 (dideli)
  • manų kruopos: 4-5 valgomųjų šaukštų
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • džiovinti arba švieži žalumynai
  • mėgstami prieskoniai: pagal skonį
  • sviestas: 30 gramų
  • saulėgrąžų aliejus (kepimui)

Recepto paruošimas

1. Iškart prieš gamindamos pilkite į puodą vandenį, dėkite ant ugnies ir užvirinkite.

2. Baltagūžį kopūstą supjaustykite kaip įmanoma ploniau, dėkite į verdantį vandenį.

3. Virkite kopūstą maždaug 7-10 minučių kol bus pusiau išviręs. Jeigu kopūstas senas, jį reikia virti ilgiau.

4. Tada dvi stambias svogūno galvutes nulupkite.

5. Supjaustykite svogūną smulkiais kubeliais.

6. Į įkaitintą keptuvę dėkite gabalėlį sviesto.

7. Dėkite visus supjaustytus svogūnus. Apkepkite svogūnus ant vidutinio kaitrumo ugnies iki pagels, periodiškai maišydamos, kad nepridegtų.

8. Dėkite į lėkštę ir palikite atvėsti.

9. Tuomet pusiau išvirusį kopūstą dėkite į kiaurasamtį, leiskite nutekėti nereikalingam skysčiui.

10. Leiskite kopūstui visiškai atvėsti ir skysčio likučius nuspauskite rankomis.

11. Po to dėkite kopūstą į gilų dubenį, pridėkite atvėsusius svogūnus, du kiaušinius, druską, manų kruopas, žalumynus (aš naudojau džiovintus) ir prieskonius (pagal savo skonį).

12. Viską gerai išmaišykite ir leiskite „faršui” pastovėti maždaug 10 minučių, kad manai išbrinktų.

13. Paskui formuokite kotletus ir dėkite į įkaitintą keptuvę, suteptą sviestu, apkepkite iš abiejų pusių iki pagels, uždengusios dangčiu. Šie kotletai kepa itin greitai. Skanaus!

Patiko? Pasidalinkit! Ačiū. 🙏
Laisvadienis.lt
error: Alert: Content is protected !!