Neįtikėtino skonio naminiai cepelinai: šis receptas taps jūsų mėgstamiausiu!

Receptai

Trūksta nuostabaus patiekalo idėjos pietums? Gal patys skaniausi cepelinai didžkukuliai su mėsa? Žinoma! Gi pasigaminę juos, nudžiuginsite tiek savo, tiek savo šeimos narių skrandžius (o gal ir užsukusių svečių?). Geras vaizdas, nuostabus skonis. Imkitės cepelinų recepto, kuriuos aš gaminu su krakmolu ir majonezu. Pasirinkę šį receptą, tikrai neapsiriksite. Esame beveik tikri, kad tokiu cepelinų dar negaminote. Jų skonis tikrai fantastiškas ir aš labai rekomenduoju pasigaminti juos jau šiandien! Tad imamės darbų ir gaminame!

Ingredientai

  • bulvės: 1 kilogramo
  • mėsa: 500-600 gramų (naudojau kumpį, kurį sumaliau pati)
  • svogūnai: 1
  • miltai: 2 šaukštų
  • krakmolas: 2 šaukštų
  • česnakas: kelių skiltelių (arba pagal skonį)
  • majonezas: kelių šaukštų
  • aliejus
  • sultinys

Recepto paruošimas

1. Iš pradžių bulves švariai nuplauname.

2. Tada išverdame bulves su lupenomis.

3. Tuomet jas, atvėsinusios, nulupame bei sumalame. Trinti bulvių nereikia, reikia jas malti.

4. Tuomet paruošiame mėsą, kad masė nebūtų sausa. Pirmiausia išverdame ją, po to sumalame.

5. Dedame pakeptą svogūną, susmulkintą česnaką. Įplakame kiaušinį, pagardiname keliais šaukštais majonezo, aliejaus bei sultinio kubeliu. Itin svarbu, kad masė nebūtų sausa.

6. Po to į paruoštas bulves dedame kiaušinį, du šaukštus miltų ir du šaukštus krakmolo.

7. Suformuojame cepelinų formą, apvoliojame paruoštus krakmole, kad verdant neištižtų.

8. Verdame maždaug 8 minutes, įdėjusios jau į verdantį vandenį (virimo laikas priklausys nuo cepelinų formos dydžio).

9. Pagardiname grietine, žalumynais. Patiekiame ir skanaujame!

Patiko? Pasidalinkit! Ačiū. 🙏
Laisvadienis.lt