Nuostabaus skonio Kalėdinis pyragas, išbandę šį receptą, kitaip nebegaminsite!

Kūčios / Kalėdos

Tai itin skanus brandintas Kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais. Jį nėra sunku pasigaminti, tik reikia apsišarvuoti kantrybe, kol jis brandinsis.

Gaminant buvo naudojama 24 centimetrų tortinė forma.

Ingredientai

  • margarinas: 170 gramų
  • rudas cukrus: 60 gramų
  • cukrus: 60 gramų
  • kiaušiniai: 3
  • apelsinų džemas: 1 šaukšto
  • vanilės esencija: 1 lašo
  • skystas medus: 1 šaukšto
  • džiovinti vaisiai: ~835 gramų (razinų, datulių abrikosų, obuolių)
  • miltai: 250 gramų
  • kepimo milteliai: 2 šaukštelių
  • prieskoniai meduoliams: 1 šaukšto
  • starka: 170 mililitrų

Recepto paruošimas

  1. Pirmiausia stambesnius džiovintus vaisius supjaustome maždaug vieno centimetro storio juostelėmis.
  2. Tada užpilame starka ir leidžiame pastovėti per visą naktį.
  3. Margariną išsukame su cukrumi iki purumo, sudedame kiaušinius ir gerai viską išplakame.
  4. Supilame visus skystus ingredientus ir dar kartą išplakame.
  5. Po to suberiame miltus sumaišytus su kepimo milteliais bei prieskoniais. Kai jau gausis vientisa masė, į ją suberiame vaisius.
  6. Kepimo skardą išklojame dvigubu kepimo popieriumi, palikdami aukštus popieriaus kraštus.
  7. Sukrečiame viską vis šaukštu paspausdami, kad neliktų oro tarpų. Išlyginame paviršių ir krestelime visą formą į stalą.
  8. Įkaitintoje iki 150 laipsnių temperatūros orkaitėje pyragą reikia kepti maždaug dvi valandas.
  9. Iškeptą pyragą paliekame kepimo skardoje iki visiško atvėsimo.
  10. Tuomet išimame iš formos ir su visu popieriumi dedame į polietileno maišą bent savaitei arba dviem, kad subręstų skonis. Lepinamės!
Patiko? Pasidalinkit! Ačiū. 🙏
Laisvadienis.lt