Nuostabūs, minkšti, purūs tikri kepti varškėčiai keptuvėje su grietine

Receptai

Aš pati asmeniškai, kol neatradau šio recepto su grietine, varškėčių beveik visai nekepdavau, nes man gaudavosi kieti ir guminiai. O šie – tobuli, minkšti purūs, tiesiog tikri varškėčiai kepti keptuvėje.

Nuo šiol kai gaminu, savo vyrui vis kartoju, jeigu jau kepti varškėčius, tai tik šitaip. 🙂 O kaip varškėčius gaminate Jūs, kokie yra Jūsų skaniausi ir mėgstamiausi nuo pat vaikystės? Pasidalinkite savo patirtimi ir skoniais komentaruose, taip pat įkelkite ir savųjų nuotrauką. 🙂

Taip pat mano močiutė sakydavo „varškiečiai” ir peržiūrėjusi kelias senas knygas radau, kad iš tikrųjų žmonės taip rašydavo, būdavo tiek „kepti varškiečiai”, tiek „virti varškiečiai”. Įdomu, kuriuo metu šis žodis buvo pataisytas į dabar jau taisyklingą rašyseną. Tad galima sakyti, kad šie varškėčiai yra senoviniai. 🙂

Ingredientai

  • varškė: 250 gramų
  • kiaušiniai: 2
  • grietinė: 3 valgomųjų šaukštų
  • miltai: 1,5 stiklinės (stengiamės nepridėti per daug, kartais užtenka 1 stiklinės su trupučiu)
  • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
  • druska: žiupsnelio

Recepto paruošimas

1. Iš pradžių varškę sutrupiname į dubenėlį.

2. Įmušame kiaušinius, įdedame grietinę, druską bei cukrų, viską gerai išmaišome-ištriname šakutės pagalba.

3. Persijojame miltus.

4. Tuomet po truputį beriame persijotus miltus, suminkome tešlą (man pačiai tiesiog užtenka pamaigyti šakute).

5. Tešla gaunasi šiek tiek limpanti prie rankų, todėl varškėčius formuokite drėgnomis rankomis.

6. Galiausiai kepkite iš visų pusių ant įkaitintos keptuvės su šlakeliu aliejaus.

8. Pastebėjimas: Youtube radau labai patikusį video, kaip gamina varškėčius, tai prisegu ir jį, jeigu norite stebėti visą gamybos eigą (video rusų kalba).

Patiko? Pasidalinkit! Ačiū. 🙏
Laisvadienis.lt