Obuolių pyragas tirpstantis burnoje per 5 minutes ir 25 minutes kepant.

Receptai

Pyragas pasirodo labai švelnus ir erdvus, labai mažai tešlos ir daug obuolių įdaro, kuris tiesiog tirpsta burnoje. 

Receptas yra vienas iš paprasčiausių ir greičiausių, rezultatas tikrai jus sužavės.

Norėdami virti, jums reikia šių ingredientų:

cukrus, 0,5 stiklinės;
kiaušiniai, 3 vnt;
minkštas sviestas, 70 g;

pienas, 180 ml;
miltų, 2 stiklinės;
kepimo miltelių, 1 valgomasis šaukštas;

obuoliai, 3 vnt.

Virimo procesas

Obuolius rinkitės saldžiarūgščius, sultingus.

Nuimkite žievelę, supjaustykite plonais griežinėliais.
Kiaušinius sumaišykite su cukrumi ir plakite plaktuvu arba mikseriu.

Įpilkite lydyto sviesto, išmaišykite iki vientisos masės.

Supilkite pieną, išmaišykite.
Miltus persijoti, sumaišyti su kepimo milteliais ir supilti į masę, išminkyti tirštą ir vienalytę tešlą.

Uždenkite formą pergamentu ir išpilkite dalį tešlos, sudėkite obuolių skilteles į vieną sluoksnį ir užpildykite antrąja tešlos dalimi.

Ant viršaus pabarstykite du šaukštus cukraus.

Galite sumaišyti su cinamonu.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių.

Pyragą galima atvėsinti skardoje arba dailiai išdėlioti ir leisti atvėsti ant grotelių.

Pyragas bus labai aromatingas ir skanus, minkštas.

Galite pasigaminti grietinės, kuri puikiai dera su obuolių įdaru.

Patiko? Pasidalinkit! Ačiū. 🙏
Laisvadienis.lt