Labai paprastas būdas skaniai išsikepti žuvį orkaitėje, su morkomis, svogūnais majonezu ir sūriu. Aš gamindama šią žuvį labai mėgstu pasirinkti lašišą, bet įprastai šiam patiekalui puikiai tinka visos mėgstamos žuvies filė. Pamėginkite pasigaminti ir Jūs, esu tikra, kad nustebsite iš gerosios pusės kaip skaniai pavyksta! 😉
Ingredientai
- svogūnai: 3
- morkos: 4
- mėgstamos žuvies filė: 1 kilogramo
- majonezas
- tarkuotas sūris
- mėgstami prieskoniai
- aliejus (kepimui)
Recepto paruošimas
- Pirmiausia supjaustykite žuvį gabaliukais, pabarstome mėgstamais prieskoniais ir paliekame šiek tiek pasimarinuoti.
- Per tą laiką pusžiedžiais supjaustome svogūnus bei sutarkuojame morkas.
- Juos apkepame keptuvėje su šlakeliu aliejaus ir paliekame trumpam, kad pravėstų.
- Tada paimame kepimo indą, ir dugną išklojame svogūnais su morkomis.
- Tuomet sudedame žuvies gabaliukus, patepame juos majonezu ir sudedame likusias morkas su svogūnais.
- Kepame maždaug pusvalandį 185 laipsnių temperatūroje, uždengusios folija.
- Paskui nuimame foliją, užberiame sutarkuotą sūrį ir kepame dar maždaug 10 minučių. Patiekiame ir skanaujame!