Pieniška sriuba su bulviniais kukuliais iš mano vaikystės – ji tiesiog nukelia į prisiminimus

Receptai

Manau, kad daugelį iš jūsų pieniška bulvinių kukulių sriuba nukelia į vaikystę. Aš labai gerai prisimenu, kai Mama virdavo šią sriubą ir kaip mes ją su malonumu valgydavom. O dar mes darydavom taip: išgeriam, o tiksliau išsiurbiam su broliu pieną, o tada valgydavome kukulius. O jus taip nedarydavot? Ir kaip smagu prisimint nerūpestingą vaikystę…

Pieniška sriuba su bulviniais kukuliais iš vaikystės


INGREDIENTAI: PORCIJŲ SKAIČIUS: 3

7 vienetai bulvių (3 virtų, 4 nevirtų )
2 šaukštai krakmolo
1 žiupsnelis druskos

UŽPILUI:
pagal poreikį
pieno (šilto)
pagal poreikį sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS: PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 30 MIN.
1. Virtas bulves sugrūsti.
2. Nevirtas bulves nuskusti ir sutarkuoti, nuspausti skystį.
3. Dubenėlyje sumaišyti virtas ir nevirtas bulves, įberti 1 šaukštą krakmolo, pabarstyti druska.
4. Iš paruoštos masės formuoti nedidelius kukulius.
5. Puode užvirti vandens, jį pasūdyti. Vandens reikia tiek, kad tilptų kukuliai, galėtų laisvai, nesulipę virti.
6. Indelyje likusį krakmolą sumaišyti su keliais šaukštais šalto vandens ir supilti į verdantį vandenį. Sudėti kukulius.
7. Kukuliams iškilus į paviršių, pavirti dar 7 – 10 minutes.
8. Kukulius išgrėbti kiaurasamčiu, įdėti sviesto, užpilti pienu ir skanauti.

Patarimai:
• Galima kukulius užpilti ne tik pienu, bet ir šiek tiek įpilti skysčio nuo išvirusių kukulių.
• Kukulius galima pavirti piene kelias minutes.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Laisvadienis.lt