„Pomidorai, rauginti su cukrumi“: unikalus mano močiutės receptas

Receptai

Tokių pomidorų skonis nuo įprastų skiriasi ryškesniu aromatu ir sodrumu, pikantišku aštrumu.

Virimui jums reikės šių ingredientų:

  • pomidorai, 8 kg;
  • vandens, 5 l;
  • druskos, 350 g;
  • cukraus, 5 šaukštai;
  • aitriosios paprikos, 2 vnt.;
  • česnako, 10 gvazdikėlių;
  • krienų šaknis, 1 vnt.;
  • saldžiosios paprikos, 1 vnt.;
  • serbentų, vyšnių, aviečių, krienų lapai.

Virimo procesas

Marinavimo patogumui imame 10 litrų talpos indą.

Rinkitės tankių veislių pomidorus, kurie nepernokę, neminkšti, nepažeisti.

Pomidorus gerai nuplaukite ir leiskite nuvarvėti.

„Su cukrumi rauginti pomidorai“ pagal giminaičio receptą

Marinatui įpilkite druskos į šaltą vandenį ir palikite ištirpti.

„Su cukrumi rauginti pomidorai“ pagal giminaičio receptą

Į indo dugną sudėkite visus lapus, krienų šaknų gabalėlius ir česnako skilteles.

„Su cukrumi rauginti pomidorai“ pagal giminaičio receptą

Išdėliojame pusę pomidorų, dedame aitriosios ir saldžiosios paprikos gabalėlius, žalumynus ir česnaką, ant viršaus dedame pomidorus.

„Su cukrumi rauginti pomidorai“ pagal giminaičio receptą

Pomidorus apibarstome žalumynais ir būtinai krienų lapeliais – jie neleidžia atsirasti pelėsiui.

„Su cukrumi rauginti pomidorai“ pagal giminaičio receptą

Sūryme ištirpinkite cukrų ir supilkite jį į pomidorus.

Uždenkite dangtį, bet neuždarykite sandariai.

Patarimas: jei padėsite į šiltą vietą, pomidorai bus paruošti per 4 dienas. Jei norite, kad pomidorai išsilaikytų visą žiemą, padėkite juos vėsioje ir tamsioje vietoje. Jie bus paruošti per mėnesį ir stovės labai ilgai.

Visada darau porą porcijų – vieną suvalgome iš karto, o kitą paliekame žiemai.

Patiko? Pasidalinkit! Ačiū. 🙏
Laisvadienis.lt