Puikaus skonio mėsos kukuliai su ryžiais ir morkomis, baltame padaže

Receptai

Tai yra puikaus skonio mėsos faršo kukuliai (tefteliai) su ryžiais ir morkomis, paruošti fantastiško skonio baltame padaže. Toks patiekalas labai tinka pietums ar vakarienei. Mes tikriausiai šį patiekalą ruošiame bent kartą į savaitę, nes jis mums taip nerealiai patinka. Pamėginkite pasigaminti ir Jūs, tikrai nenusivilsite!

Ingredientai

Kukuliams reikės:

  • mėsos faršas: 500 gramų
  • ryžiai: 80 gramų (nevirtų svoris)
  • morkos: 1
  • svogūnai: 1
  • majonezas: 1-2 šaukštų
  • druska
  • pipirai
  • džiovinto česnako granulės

Padažui reikės:

  • pomidorų padažas: 5 valgomųjų šaukštų
  • grietinė: 3 valgomųjų šaukštų
  • majonezas: 3 valgomųjų šaukštų
  • miltai: 3 valgomųjų šaukštų
  • vanduo: 0,5 stiklinės
  • mėgiami prieskoniai
  • krapai
  • fermentinis sūris (užberti ant iškepusių kukulių)

Recepto paruošimas

1. Pradžioje išverdame ryžius (neperverdame, nes dar troškinsime orkaitėje), atvėsiname.

2. Tuomet kartu pakepiname sutarkuotas morkas bei ganėtinai smulkiai supjaustytus svogūnus, atvėsiname.

3. Tada faršą sumaišome su ryžiais, morkomis, svogūnais ir majonezu, įberiame druskos, pipirų bei česnako granulių.

4. Po to suformuojame nedidelius kukulius bei dedame juos į kepimo indą.

5. Pomidorų padažą sumaišome su grietine, majonezu bei miltais, tuomet po truputį pilame vandenį ir viską gerai išmaišome, sudedame prieskonius, susmulkintus krapus. Užpilame padažą ant kukulių (aš pati padažo produktų kiekį dvigubinau).

6. Uždengiame kepimo indą su folija. Kepame 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 50 minučių.

7. Likus apie 10 minučių iki kepimo pabaigos foliją atidengiame, kad kukuliai gražiai apskrustų.

8. Iškepusius kukulius apiberiame sutarkuotu sūriu bei trumpam įkišame į orkaitę, kad sūris išsilydytų. Skanaujame!

Patiko? Pasidalinkit! Ačiū. 🙏
Laisvadienis.lt
Reklama
error: Alert: Content is protected !!