Salotos, „užtemdžiusios“ suši! Nuostabus receptas šventiniam stalui.

Receptai

Ingredientai

  • silpnai sūdyta raudona žuvis: 300 gramų
  • suši ryžiai: 300 gramų
  • švieži agurkai: 2
  • morkos: 1
  • kiaušiniai: 4
  • raudonieji svogūnai: 1
  • krapai: žiupsnelio
  • svogūnų laiškai: žiupsnelio
  • majonezas: pagal skonį
  • vasabi padažas: pagal skonį

Recepto paruošimas

  1. Pirmiausia permaišome majonezą bei vasabi padažą tarpusavyje. Gautu mišiniu pertepsime salotų sluoksnius.
  2. Išverdame suši ryžius, kad jie nebūtų pervirę. Ryžių ir vandens santykis 2:3. Virti reikia maždaug 7 minutes.
  3. Kai ryžiai išvirs, įjungiame minimalią ugnį ir verdame dar maždaug 15 minučių.
  4. Po to nuimame ryžius nuo ugnies, paliekame pastovėti pusvalandį.
  5. Per tą laiką, išverdame kiaušinius bei morkas. Sutarkuojame.
  6. Dedame į kiaušinius susmulkintus svogūno laiškus ir vasabi bei majonezo mišinį.
  7. Raudonos žuvies file supjaustome plonais griežinėliais, o agurkus tiesiog kubeliais. Susmulkiname violetinį svogūną ir krapus.
  8. Dėliojame salotas sluoksniais. Nepamirštame jų pertepti majonezo ir vasabi mišiniu.
  9. Sluoksnių tvarka tokia: ryžiai, supjaustyti svogūnai, agurkai, raudona žuvis, žalumynai, kiaušinių mišinys, morkos.
  10. Bus itin gražu, jeigu viršuje padėsite dar vieną sluoksnį raudonos žuvies.
  11. Kai jau visi sluoksniai išdėlioti, o pačios salotos gerokai perteptos, jas reikia padėti 2 valandoms į šaldytuvą. Paskui jau galite lepintis!

Patiko? Pasidalinkit! Ačiū. 🙏
Laisvadienis.lt