Ingredientai
- silpnai sūdyta raudona žuvis: 300 gramų
- suši ryžiai: 300 gramų
- švieži agurkai: 2
- morkos: 1
- kiaušiniai: 4
- raudonieji svogūnai: 1
- krapai: žiupsnelio
- svogūnų laiškai: žiupsnelio
- majonezas: pagal skonį
- vasabi padažas: pagal skonį
Recepto paruošimas
- Pirmiausia permaišome majonezą bei vasabi padažą tarpusavyje. Gautu mišiniu pertepsime salotų sluoksnius.
- Išverdame suši ryžius, kad jie nebūtų pervirę. Ryžių ir vandens santykis 2:3. Virti reikia maždaug 7 minutes.
- Kai ryžiai išvirs, įjungiame minimalią ugnį ir verdame dar maždaug 15 minučių.
- Po to nuimame ryžius nuo ugnies, paliekame pastovėti pusvalandį.
- Per tą laiką, išverdame kiaušinius bei morkas. Sutarkuojame.
- Dedame į kiaušinius susmulkintus svogūno laiškus ir vasabi bei majonezo mišinį.
- Raudonos žuvies file supjaustome plonais griežinėliais, o agurkus tiesiog kubeliais. Susmulkiname violetinį svogūną ir krapus.
- Dėliojame salotas sluoksniais. Nepamirštame jų pertepti majonezo ir vasabi mišiniu.
- Sluoksnių tvarka tokia: ryžiai, supjaustyti svogūnai, agurkai, raudona žuvis, žalumynai, kiaušinių mišinys, morkos.
- Bus itin gražu, jeigu viršuje padėsite dar vieną sluoksnį raudonos žuvies.
- Kai jau visi sluoksniai išdėlioti, o pačios salotos gerokai perteptos, jas reikia padėti 2 valandoms į šaldytuvą. Paskui jau galite lepintis!