Senųjų receptų įkvėpimas: Blynai Kūčioms

Kūčios / Kalėdos

Šie Kūčių blynai yra dievų maistas!! Be pieno produktų, puručiai, skanūs tiek šalti tiek šilti ir neišdžiūna kepant dieną prieš.

Galima kepti su silke, žuvies file, grybais, daržovėmis, obuoliais, aguonomis ir kuom tik nori.

Tokia repeticija prieš Kūčias tikras malonumas ❤️

Mums reikės:

• 450g miltų
• 1 šaukštas cukraus
• 1/2 šaukštelio druskos
• 8g mielių
• 350ml šilto vandens

Jeigu darote tik su obuoliais cukraus galima dėti daugiau. Arba pasaldinti jau tada kai padalinsite tešlą per pus.

Gaminam:

Sausus produktus suberiame į puodą ir išmaišome.

Užpilame šiltu vandeniu ir išmaišome.

Uždengiame rankšluosčiu ir paliekame kuo šiltesnėje vietoje 30 minučių poilsiauti.

Daliname tešlą pusiau jeigu darote su skirtingais įdarais.

Sudedame įdarus. Aš dėjau obuolius ir silkę.

Kaip tobulai tiko Dzūkų krautuvėlė silkė. Galvojau bus tokie pat blynai kaip gaminu visad, bet pasirodo jų silkė labai švelni, tad kepant nepasidarė pernelyg sūri. Taip blynai tapo dar skanesni ?

Kepam ant vidutinės kaitros keptuvėje su aliejumi kol gražiai apskrus.

Jiems neįmanoma atsispirti ❤️

Video medžiaga:

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Laisvadienis.lt