Šiandien siūlome išbandyti ypač lengvą ir greitą spurgų receptą. Privalote išbandyti!

Receptai

Kiekvienas smaližius mėgsta spurgas ir bandeles. Šiandien siūlome išbandyti ypač lengvą ir greitą spurgų receptą, kuris pavyks net pradedančiajam kepėjui.

Ingredientai:

  • 300 g miltų
  • 10 g sausų mielių
  • 10 g cukraus
  • 1 kiaušinis
  • 200 ml vandens
  • 6 g druskos
  • 8 g kepimo sodos
  • augalinis aliejus kepimui.

pusryčiai

Gaminimas:

Į dubenį sudėkite miltus, sausas mieles, cukrų, įmuškite kiaušinį ir įpilkite dalį vandens. Išmaišykite.

spurgų receptas

Įberkite druskos, sudėkite sodą ir supilkite likusį vandenį. Maišykite tol, kol gausite vientisą tešlą, uždenkite medvilniniu audiniu ir palikite 10–15 minučių pastovėti.

Tuomet tešlą padėkite ant miltais apibarstyto stalviršio.

Iškočiokite tešlą (nelabai plonai). Tuomet išpjaukite skritulius. Naudodami mažesnį peilį, išpjaukite mažesnį apskritimą viduryje.

spurgų receptas

Padarytas spurgas sudėkite šalia, uždenkite medvilnine medžiagėle ir leiskite šiek tiek pastovėti. Kepkite karštame aliejuje, kol pagels. Iškepusias spurgas dėkite ant popierinių rankšluosčių, jie sugers aliejų. Skanaus!

 

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Laisvadienis.lt