Silkė žydiškai – receptą jau dabar galite užsirašyti!

Receptai

Apie tai, kad labai mėgstu silkę ir patiekalus su ja, rašiau jau ne vieną kartą ir tikriausiai rašysiu. Ją visada perku tik didelę riebią su galvą ir visais viduriais. Niekada neperku „išmirkytos” minkštos. O po to yra du variantai arba „išrakinėju” ją pati, o jeigu tyngiu, tai perku viename prekybos centre ir didžiuliam nustebimui ją „išrakinėja” vietoje. Atiduoda tik nuostabią (jeigu norisi užvakumuotą), pabarstytą pipiro grūdeliais bei lauro lapais silkę. Netenka vargti… o skonis tobulas! Net nereikia jokių receptų. Man ji būna skani ir be nieko, tiesiog su virtomis bulvėmis arba juoda duona.

O šį kartą pateikiu nerealios silkutės receptą, kuris tikrai patiks visiems silkės mėgėjams. Privalote įsiminti šį receptą ir ateičiai.

Ingredientai

  • silkės: 2 (didelės)
  • svogūnai: 2 (didelių)
  • citrinos sultys
  • actas
  • cukrus: šiek tiek
  • lauro lapai
  • gvazdikėliai
  • grūsti juodieji pipirai
  • cinamonas

Recepto paruošimas

  1. Iš pradžių iš silkės pasidarome filė (kaip jau aprašiau arba patys; arba prekybos centre paprašome, kad padarytų už mus).
  2. Gautą silkės filė, supjaustykite stambiais gabaliukais.
  3. Tuomet svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais bei pamarinuokite (nugesinkite) citrinos sulčių, acto, vandens ir žiupsnelio cukraus marinate.
  4. Tada silkę sumaišykite su svogūnais, dėkite lauro lapų, gvazdikėlių, pipirų ir nepagailėkite cinamono.
  5. Viską permaišykite, dėkite į šaldytuvą, kad pasimarinuotų bei skoniai „susidraugautų”.
  6. Šaldytuve gali stovėti net ir keletą dienų, jei tik sugebėsite tiek išlaikyti nesuvalgę. Skanaus!
Patiko? Pasidalinkit! Ačiū. 🙏
Laisvadienis.lt