Šis agurkų marinatas taps 2024 metų favoritu! Užsirašykite ir jį turėkite!

Receptai

„Oi neklauskite, kodėl šie agurkėliai vadinasi bulgariški, tiesiog radau tokį receptą, noriu išmėginti ir dalinuosi juo su jumis. Tikiu, kad skonis nenuvils. O kaip pas jus reikalai su konservavimu ir atsargomis žiemai? Turite vieną patikimą receptą ir visada juo marinuojate, ar ieškote vis  ko nors naujo?“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

Iš normos užsipila 8 l stiklainiai. Marinatas: 4 l vandens; 8 v. š. druskos; 8 v. š. cukraus; 0,5 l acto; 4–6 skiltelės česnako; Keli krapų žiedai; Saujelė vyšnių lapų; Agurkai.

Stiklainius išplauname švariai, iškaitiname. Agurkus nuplauname, nupjaustome galiukus. Į puodą supilame vandenį, actą, sudedame druską ir cukrų, pjaustytas riekelėmis česnako skilteles, žalumynus.

Marinatą užverdame. Dedame agurkus, pakaitiname šiek tiek, kad agurkai „nusiplikytų“. Juos išgriebiame ir dedame į stiklainius.

Užpilame verdančiu marinatu. Užsukame stiklainius. Dedame dangteliais žemyn. Užklojame storu rankšluosčiu ir leidžiame atvėsti.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Laisvadienis.lt