Purūs ir minkštučiai mieliniai blynai, kuriuos rekomenduoja Audronė, verti dešimties balų. Jos teigimu, gaminti tokius blynelius galima ir nelaukiant Užgavėnių: jie puikiai tinka, kai nesinori nieko mėsiško.
Pats metas užsirašyti receptą ir išbandyti blynelius, kuriuos suvalgysite net nesulaukę, kol bent kiek atvės.
Jums reikės:
500 ml šilto pieno, 2 kiaušinių, 430-450 gramų miltų, 7 gramų sausų mielių, 4-5 v.š. cukraus, žiūpsnelio druskos, razinų, džiovintų spanguolių, aliejaus kepti.
Gaminimo eiga:
Į dubenį subėriau miltus, mieles, cukrų, druską ir išmaišiau.Šakute suplakiau kiaušinį ir sumaišiau su šiltu pienu.
Į birius produktus supyliau kiaušinio/pieno plakinį ir išmaišiau.Į masę įmaišiau verdančiu vandeniu nuplykitų razinų ir džiovintų spanguolių miksą ir uždengusi maistine plėvele, pastačiau šiltai kilti 30 min.
Po pusvalandžio masę išmaišiau ir kepiau blynelius ant aliejaus.️Pastebėjimas: iškeptus blynelius dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nebūtų riebūs.
P.s. blyneliai purūs ir minkšti, tiesiog bandelės ( iš recepte nurodytų produktų kiekio gaunasi 26 – 27 blyneliai ).Skanaus
Recepto šaltinis Gamink su Audrone