Ingredientai:
– balta vištienos mėsa – 600 g
– veršiena – 300 g
– cukinija – 400 g
– svogūnas – 2 vnt
– morka – 1 vnt
– bulvės – 150 g
– balta duona – 4-5 riekelės
– pienas – 50 ml
– 2-3 česnako skiltelės
– kiaušinis – 1 vnt
– sviestas – 2-3 arbatiniai šaukšteliai
– druska, pipirai
Paruošimas:
Dalį vištienos supjaustyti gabaliukais.
Padaryti faršą iš 2 mėsos rūšių: likusios vištienos ir jautienos.
Sumalti mėsmale svogūną, morką, bulves, cukiniją, iš anksto piene mirkytą duoną.
Česnaką išspausti.
Sujungti visus ingredientus, dėti kiaušinį, pasūdyti, berti pipirų ir sumaišyti faršą.
Suformuoti kotletus ir apkepti aliejuje iš dviejų pusių. Iki gatavumo kepti nereikia.
Perdėti kotletus į karščiui atsparų indą. Ant dugno įpilti truputį vandens, o viršuje dėti sviesto gabalėlius.
Uždengti indą dangčiu ir dėti į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę 20 min.
Patiekti kotletus su ryžiais, bulvių koše ir bet kokiu kitu garnyru.