Štai kam reikia šaldyti citrinas! Kaip aš anksčiau to nesuvokiau?

Receptai

Citrinų žievėje yra 10 kartų daugiau vitaminų, nei jų sultyse! Argi tai ne dingstis susimąstyti?

Citrinos žievelė – labai naudingas dalykas. Ir kad įsitikintume visais jos privalumais praktikoje, pasinaudokite mūsų patarimais.

Dėkite citriną į šaldymo kamerą kelioms valandoms. To reikia tam, kad ją paskui būtų patogu sutarkuoti.

Čia bus galima naudoti ne tik žievelę, bet ir minkštimą. Gautus „citrinų miltelius“ dėkite į įvairius patiekalus: jų skonis ir kvapas taps subtilesni. Nuo aromatingos rūgštelės bus skanesnės salotos, padažai, sriubos, taip pat mėsa ir žuvis.

Be kulinarijos, citriną naudoja ir kovoje su buitinėmis problemomis. Citrinų sulčių pagalba galima išvalyti
bet kokius paviršius ir pašviesinti veido odą. Jos žievelė gaivina orą ir saugo patalpą nuo įkyrių vabzdžių.

Be to, žievelę galima ne tik šaldyti, bet ir džiovinti. Džiovintą žievelę smulkina blenderiu ir jos pagalba prisotina patiekalus naudingomis medžiagomis. Tik įsivaizduokite, kokie aromatingi taps kepiniai!

Ką jau kalbėti apie košes, kavą ir arbatą. Kai kurios šeimininkės deda citrinos pudrą į cukrų. Reikia pastebėti,
kad kvapas ir skonis tampa nepakartojami!

Citrinos žievelė padeda pagerinti apetitą, virškinimą ir apykaitos procesus. Apie ją taipogi verta prisiminti, kai ima skaudėti gerklę.

Idėja su šaldytomis citrinomis tiesiog nuostabi! Taigi, nepamirškite papasakoti apie ją savo draugams!

Patiko? Pasidalinkit! Ačiū. 🙏
Laisvadienis.lt