Sveikuoliškai – žuvies kotletukai su cukinija

Receptai

Mėgstu žuvį ir ji man patinka paruošta įvairiai – tiek kepta keptuvėje, orkaitėje, troškinta, rūkyta ir t.t. Kuomet namuose ruošiu patiekalą iš žuvies dažniausiai stengiuosi sugalvoti ką nors naujo, dar neragauto. Šie žuvies kotletukai man buvo netikėtas atradimas, kuomet nusprendžiau gaminti žuvies kotletus ir dar turėjau šaldytuve užsilikusią mažą cukiniją. Sujungus šiuos ingredientus gavosi labai minkšti, gardūs ir kartu sotūs kotletai, kurie dera su skirtingais garnyrais: bulvėmis, ryžiais, kuskusu, troškintomis daržovėmis ir t.t. Žuvies kotletai su cukinija jau tapo mano favoritais. Tad dalinuosi receptu su Jumis ir skanaus visiems!

{5 porcijos}

Reikės:

400-500 g žuvies file

2 kiaušinių

1 mažos cukinijos

1 vidutinio dydžio morkos

1 vidutinio dydžio svogūno

5 valg. š. džiūvėsėlių

2 skiltelių česnako

1 saujelės susmulkintos šviežios petražolės

1 saujelės susmulkintų šviežių krapų

druskos, juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Cukiniją sutarkuojame stambia tarka, sumaišome su pora žiupsnelių druskos ir sudedame į sietelį 10 min. Vis paspaudžiame, kad cukinija išleistų sultis.
  2. Žuvies file susmulkiname kuo mažesniais gabalėliais.
  3. Morką, svogūną nulupame. Morką sutarkuojame smulkia tarka, svogūną susmulkiname.
  4. Viename dubenyje sumaišome žuvies file, morką, svogūną, kiaušinius, džiūvėsėlius, žalumynus ir cukiniją. Pagardiname druska, juodaisiais pipirais.
  5. Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant vidutinės silpnesnės ugnies.
  6. Formuojame plokščius kotletus ir kepame įkaitusiame aliejuje, kol gražiai apskrunda. Skanaus!
Patiko? Pasidalinkit! Ačiū. 🙏
Laisvadienis.lt