Ingredientai:
– bulvės 1 kg
– sviestas 50 g
– krapai 1 ryšulėlis
– druska pagal skonį
– paprika 1 arbatinis šaukštelis
– aliejus 2 valgomieji šaukštai
– česnakas 3 skiltelės
– malti juodieji pipirai pagal skonį
Paruošimas:
1. Nuplaukite bulves.
2. Suberkite bulves į puodą ir užpilkite vandeniu. Virkite bulves 5-10 min priklausomai nuo dydžio.
3. Kai bulvės išvirs, suberkite jas į gilų dubenį ir leiskite truputį ataušti.
4. Pabarstykite bulves pipirais ir raudonąja paprika, pilkite aliejų. Supurtykite bulves, kad prieskoniai pasiskirstytų tolygiai.
5. Išberkite bulves ant skardos, užtiestos kepimo popieriumi. Kepkite šviežias bulves orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje 25 min.
6. Ištirpinkite sviestą vandens vonelėje ar mikrobangų krosnelėje ir išspauskite 3 česnako skilteles. Šiuo česnakiniu sviestu apliekite bulves, viršaus uždedame tarkuoto fermentinio sūrio ir smulkintų krapų. Jei jūs mėgstate sūrį, pabarstykite bulves tarkuotu sūriu ir palikite orkaitėje dar 3-5 min.