Tešloje keptos krabų lazdelės

Receptai

Krabų lazdelės tešloje tai vienas tų jaukių, gardžių ir neatsivalgomų užkandžių. Aš šį užkandį gaminu tada, kai turiu užsilikusį pakelį krabų lazdelių ir kai norisi kokio paprasto, nesudėtingai pagaminamo užkandžio pavakarojimui prie filmo. Svarbiausia, kad pagaminimas labai greitas – užsimaišei tešlą, apvilgei lazdeles, iškepei keptuvėje ir ragauji! Prie keptų krabų lazdelių tinka patys įvairiausi padažai: majoneziniai, saldžiarūgščiai, jogurtiniai ir t.t. Aš dažniausiai susimaišau nurodytą recepte padažą, bet, žinoma, prie užkandžio tiks bet kuris Jūsų mėgstamas padažas.

Skanumėlis!!

{2-3 porcijos}

Reikės:

300 g krabų lazdelių

2 kiaušinių

2 valg. š. majonezo

5 valg. š. miltų

0,5 arb. š. druskos

0,5 arb. š. džiovintų krapų

1/3 arb. š. baltųjų pipirų

saulėgrąžų aliejaus kepimui

{padažas}

4 arb. š. pomidorų padažo

3 arb. š. grietinės

0,5 arb. š. džiovintos petražolės

0,5 arb. š. aštraus padažo

¼ arb. š. česnako granulių

Gaminimas:

  1. Viename inde kiaušinius suplakame su majonezu, druska, krapais ir pipirais. Pamažu įmaišome miltus. Maišome, kol gauname vientisą masę.
  2. Jei krabų lazdelės didelės, tuomet galite jas perpjauti perpus.
  3. Keptuvėje įkaitiname pora šaukštų aliejaus.
  4. Krabų lazdeles po vieną įmerkiame į tešlą, gerai apvilgome, kad pasidengtų visa lazdelė, dedame į keptuvę ir kepame iš abiejų pusių (svarbu, kad lazdelės nesiliestų), kol gražiai apskrunda. Taip iškepame visas lazdeles. Iškeptas dedame ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
  5. Padažas – padažui skirtus igredientus sumaišome viename indelyje, patiekiame su krabų lazdelėmis. Skanaus!
Patiko? Pasidalinkit! Ačiū. 🙏
Laisvadienis.lt
error: Alert: Content is protected !!