„Tik po vieną“ – net nereikia to užsirašyti. Paprastas plonų blynų su skylutėmis receptas

Naujienos

Blynai visada buvo laikomi paprastu patiekalu, dažniausiai ruošiamu pusryčiams. XX amžiuje blynai tapo svarbia daugelio Europos šalių maisto gaminimo dalimi. Amerikoje atidaryta daugybė blynų namų, kurie tebeegzistuoja ir šiandien. Vienas iš populiariausių blynų rūšių yra „Shokoladnitsa“. Šie blyneliai yra ploni, su šokolado įdaru. Kaip desertas „Shokoladnitsa“ blynai tapo paklausūs daugelyje restoranų.

Šiais laikais blynų taip stipriai nepuolama. Žmonės įpratę, kad blynus galima nusipirkti parduotuvėje ir pasišildyti namuose. Tačiau nieko geresnio už naminius blynus dar nesukurta.

Ingredientai naminiams blynams:

  • miltai – 300 g;
  • kefyras 2,5% – 300 ml;
  • pienas – 300 ml;
  • kiaušinis – vnt.;
  • cukrus – šaukštai;
  • augalinis aliejus – šaukštai;
  • soda – šaukštelis;
  • druska – žiupsnelis.

Naminių blynų gaminimas:

Į dubenį su miltais įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir granuliuoto cukraus. Į dubenį su miltais dalimis supilkite kefyrą, šluotele užminkykite tešlą.

Į tešlą supilkite soda ir toliau plakite tešlą. Į tirštą kefyro tešlą supilti pieną, vėl išmaišyti šluotele ir gauti skystą tešlą.

Keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite blynus klasikiniu būdu.

Kai tik viršus sustings, paviršiuje susidaro burbuliukai, apverskite į kitą pusę ir kepkite 20-25 sekundes.

Kepkite ant vidutinės ugnies.

Patiko? Pasidalinkit! Ačiū. 🙏
Laisvadienis.lt