Tortas želės ir varškės su vaisiais Receptas

Receptai

Ingredientai

Pagrindui:

  • sausainiai: 100 gramų (pvz.: „Selga”)
  • sviestas: 30 gramų

Varškės masei:

  • varškė: 150 gramų (4 proc. riebumo)
  • grietinė: 140 mililitrų (30 proc. riebumo)
  • smulkus cukrus: 0,25 puodelio (1 puodelis – 240 mililitrų)
  • želatina: 15 gramų
  • vanduo: 100 mililitrų
  • braškės: 160 gramų
  • šilauogės: 110 gramų
  • braškės ir šilauogės: pagal skonį (reikės įberti į varškės masę)

Želės sluoksniams:

  • agrastų skonio želė: 77 gramų
  • persikų skonio želė: 77 gramų
  • citrinų skonio želė: 77 gramų
  • saldintas sutirštintas pienas: 1 indelio 405 gramų (+ papildomai 80 mililitrų)
  • konservuoti ananasai: pagal skonį
  • konservuoti persikai: pagal skonį

Recepto paruošimas

  1. Pradžioje sviestą išlydome. Sausainius smulkiai sutriname bei sumaišome su lydytu sviestu. Pergamentiniu popieriumi išklojame torto formos nusegamais kraštais dugną (maždaug 22 centimetrų skersmens), sudedame trupinius bei prispaudžiame prie dugno. Padedame į šaldytuvą, kad stingtų.
  2. Tuomet želatiną užpilame vandeniu bei paliekame išbrinkti. Paskui karšto vandens vonelėje įstatę indą ištirpiname.
  3. Tada ištirpintą želatiną padalykitiname į dvi lygias dalis (vieną dalį supilsime į braškių masę, kitą − į šilauogių masę) bei padedame atvėsti iki kambario temperatūros.
  4. 1 sluoksnis: Varškę, grietinę bei cukrų trintuvu sutriname iki purios masės. Varškės masę padaliname į dvi lygias dalis. Į vieną dalį suberiame 160 gramų braškių bei sutriname. Kitą varškės masės dalį atidedame.
  5. Po to atvėsusią ištirpintą želatiną supilame į braškinę varškės masę bei kruopščiai įmaišome. Paruoštą masę supilame ant sausainių pagrindo, ant viršaus uždedame supjaustytų braškių. Padedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
  6. 2 sluoksnis: 37 gramų agrastų skonio želės užpilame 200 mililitrų verdančio vandens, išmaišome bei paliekame atvėsti. Kai želė pravės, užpilame ant torto. Dedame į šaldytuvą bei palaukiame, kol sustings.
  7. 3 sluoksnis: 40 gramų agrastų skonio želės užpilame 200 mililitrų verdančio vandens, išmaišome bei paliekame atvėsti. Išplakame pusę indelio saldinto sutirštinto pieno (kitą pusę atidedame kitam sluoksniui). Į jį supilame pravėsusią želę bei gerai išmaišome, užpilame ant torto ir ant viršaus uždedame ananasų griežinėlių. Dedame į šaldytuvą bei palaukiame, kol sustings.
  8. 4 sluoksnis: 37 gramų persikų skonio želės užpilame 200 mililitrų verdančio vandens, išmaišome bei paliekame atvėsti. Kai želė pravės, užpilame ant torto. Dedame į šaldytuvą bei palaukiame, kol sustings.
  9. 5 sluoksnis: 40 gramų persikų skonio želės užpilame 120 mililitrų verdančio vandens, išmaišome bei paliekame atvėsti. Išplakame pusę indelio saldinto sutirštinto pieno. Į jį supilame pravėsusią želę bei gerai išmaišome, užpilame ant torto ir ant viršaus uždedame susmulkintas persikų puseles. Dedame į šaldytuvą bei palaukiame, kol sustings.
  10. 6 sluoksnis: Į atidėtą varškės masės dalį suberiame 110 gramų šilauogių bei sutriname trintuvu.
  11. Atvėsusią ištirpintą želatiną (jei ji sustingo, įstatome su indeliu į karštą vandenį bei maišome, kol ištirps) supilame į šilauogių varškės masę ir kruopščiai įmaišome. Paruoštą masę supilame ant torto, ant viršaus uždedame šilauogių uogų. Padedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
  12. 7 sluoksnis: 40 gramų citrinų skonio želės užpilame 120 mililitrų verdančio vandens, išmaišome bei paliekame atvėsti. Išplakame 80 mililitrų saldinto sutirštinto pieno. Į jį supilame pravėsusią želę bei gerai išmaišome, užpilame ant torto. Dedame į šaldytuvą bei palaukiame, kol sustings.
  13. 8 sluoksnis: 37 gramų citrinų skonio želės užpilame 200 mililitrų verdančio vandens, išmaišome bei paliekame atvėsti. Kai želė pravės, užpilame ant torto, ant viršaus uždedame uogų.
  14. Padedame tortą į šaldytuvą. Geriausia jame laikyti per visą naktį, kad visiškai sustingtų. Skanaujame ši tobulą tortuką!

Patiko? Pasidalinkit! Ačiū. 🙏
Laisvadienis.lt