Trapios tešlos sausainiai su uogiene: tiesiogine prasme tirpsta burnoje!

Receptai

Trapios tešlos desertai yra labai populiarūs tarp namų šeimininkių.

Juos paruošti nesunku, o malonus rezultatas neprivers laukti. Šiandien pasidalinsime su jumis paprasto pyrago su uogiene receptu, kuris tiesiog tirpsta burnoje. Prie tokių naminių sausainių geriausiai tiks tiršta uogienė, pavyzdžiui, braškių ar aviečių uogienė. Riešutų milteliams rekomenduojame naudoti susmulkintus graikinius arba lazdyno riešutus, bet tiks bet kokie kiti.

ingredientai

Kvietiniai miltai 400 g

Sviestas 200 g

Cukrus 250 g

Kiaušinis 3 vnt.

Cinamonas 25 g

Slyvų uogienė 150 g

Cukraus pudra 50 g

Graikiniai riešutai 150 g

Druska 1 menkė.

Kaip pasigaminti trapius sausainius su uogiene arbatai

Atskirkite baltymus nuo trynių, tada išplakite trynius.

Miltus persijokite per sietelį į dubenį. Tada centre padarykite duobutę ir supilkite išplaktus trynius.

Į mišinį suberkite cukrų, kambario temperatūros sviestą, druską ir cinamoną. Išmaišykite mišinį ir minkykite tešlą, tada padėkite į šaldytuvą 30 minučių. Kol tešla kyla, susmulkinkite riešutus.

Išimkite tešlą ir supjaustykite mažais paplotėliais. Kiekviename padarykite įdubą, pavyzdžiui, su stiklinės dugnu. Sudėkite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir pabarstykite pyragus riešutais.

Užtepkite sausainių ruošinius uogiene.

Kepkite sausainius 15-20 minučių 220 laipsnių temperatūroje.

Išjungę orkaitę palaukite, kol sausainiai visiškai atvės, kitaip jie gali sulūžti. Prieš patiekdami sausainius apibarstykite cukraus pudra.

Šio deserto paruošimas neužims daug laiko, o dėl to patirsite daug malonumo. Vietoj riešutų miltelių galite naudoti į sniegą panašias kokoso drožles, tuomet desertas bus labiau naujametinis. Vaikai apsidžiaugs, jei pakviesite juos kartu kepti šiuos sausainius.

Pabandyk tai!

Patiko? Pasidalinkit! Ačiū. 🙏
Laisvadienis
Reklama
error: Alert: Content is protected !!