Troškinta lašiša ir baltasis padažas su bulvių, agurkų gabalėliais

Receptai

Kartais paprastumas nustebina. Taip nutiko ir šį kartą slidinėjant Saas Fee, Šveicarijoje. Vakarienė „Schweizerhof Gourmet & SPA“ viešbučio restorane buvo nuostabi, nors ir neįmantri. Pastebėjau, kad daugelis gurmaniškų restoranų, bent jau Šveicarijoje, didelį dėmesį skiria produkto kokybei, o patys patiekalai tampa artimesni namų virtuvei. Galbūt tai būdinga mažiems Šveicarijos miesteliams — didžiuosiuose pastaruoju metu neteko lankytis. Bet juk svarbiausia, kad patiekalas būtų paruoštas gerai ir kokybiškai.

Tad, nenukrypstant nuo pavadinimo, dalinuosi paprastai ir greitai paruošiamos lašišos receptu.


Jums reikės

Lašišai ir garnyrui

  • Šviežios lašišos — kiekvienam asmeniui po gabalėlį, o mėgstantiems daugiau – po du.

  • Bulvių — kiekvienam po nedidelę ar vidutinio dydžio.

  • 1 ilgavaisis agurkas (užteks 3–4 asmenims; jei gaminate dviem, pakaks 1/2).

  • Druskos, pipirų, galima ir mėgstamų žuvies prieskonių.

  • 1/2 taurės balto vyno.

  • Burokėlių daigų arba tamsiųjų salotų papuošimui.

Padažui

  • 1 stiklinė grietinėlės arba pieno (3–4 asmenims).

  • 1–2 a.š. sviesto.

  • 1/2 a.š. miltų.

  • Mažas svogūnas.

  • Šiek tiek druskos, pipirų arba tarkuoto muskato riešuto.


Gaminimas

  1. Paruoškite lašišą.
    Nuimkite odą, supjaustykite porcijomis ir lengvai apibarstykite druska, pipirais ar kitais mėgstamais prieskoniais. Palikite trumpai pasimarinuoti, kol ruošite garnyrą.

  2. Išvirkite bulves.
    Nuskustas bulves supjaustykite iki 1 cm dydžio gabalėliais. Sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite, kol suminkštės.

  3. Ištroškinkite arba iškepkite lašišą.
    Keptuvėje ar storadugniame puode įpilkite truputį balto vyno ir troškinkite lašišą ant silpnos kaitros. Jei nemėgstate troškintos žuvies, galite kepti orkaitėje, užpylę šiek tiek daugiau balto vyno, arba ruošti taip, kaip įprasta — svarbu, kad žuvis nebūtų persunkta riebalais.

  4. Paruoškite padažą.
    Keptuvėje ar puode ištirpinkite sviestą, sudėkite į kelias dalis perpjautą svogūną ir trumpai pakepinkite. Įberkite žiupsnelį miltų, supilkite grietinėlę ar pieną ir pavirkite. Pagardinkite žiupsneliu druskos, pipirais ar muskatu. Maišydami pavirkite, kol padažas sutirštės, tuomet svogūną išimkite.

  5. Sumaišykite garnyrą.
    Kai bulvės suminkštės, nupilkite beveik visą vandenį ir suberkite smulkiai supjaustytą agurką. Jei agurko sėklos didelės (dažniau vasarą), prieš pjaustydami jas išskobkite. Agurką su bulvėmis patroškinkite dar kelias minutes. Likusį skystį supilkite į padažą ir dar kartą išmaišykite.

  6. Patiekite.
    Garnyrą pagardinkite burokėlių daigais ar smulkintomis tamsiosiomis salotomis, o šalia patiekite lašišą su padažu.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti!
Laisvadienis.lt