Uspaskicho marinuoti agurkai

Receptai

Šitaip marinuoti agurkai žiemai gaunasi labai skanūs ir saldžiarūgščiai kaip tik pritaikyti mano skoniui. Tikriausiai pavadinimas daug kam pasirodys labai skambus, bet galiu pasakyti, kad agurkų marinavimas, pagal šį receptą tikrai primena Uspaskicho 100%. Jeigu kas leistų paragauti du indelius, vieno ir kito, negalėčiau pasakyti, kuris yra iš parduotuvės, o kuris mano gamintas. Labai viliuosi, kad šis receptas patiks ir Jums. 🙂

Ingredientai

  • agurkai
  • česnakas (po 1-2 skilteles į stiklainį)
  • vyšnių, serbentų, krienų lapai
  • krapai
  • prieskoniai (kvepiantieji pipirų grūdeliai, lauro lapai, garstyčių grūdeliai, čili pipiriukai, morkytės – aš dėjau prieskonių mišinio marinavimui po porą šaukštelių į stiklainį)

Marinatui:

  • vanduo: 1 litro
  • druska: 1 valgomojo šaukšto
  • cukrus: 5 valgomųjų šaukštų
  • actas: 100 gramų

Recepto paruošimas

  1. Iš pradžių į paruoštus stiklainius sudedame gerai nuplautus agurkus (jei ne ką tik skinti, tai reikėtų nupjovus galiukus pamirkyti vandenyje maždaug porą valandų), česnakus supjaustytus griežinėliais bei lapus su prieskoniais (galite perlieti verdančiu vandeniu dėl visa ko).
  2. Tuomet marinatą užviriname, užpilame agurkus, leidžiame pastovėti kelias minutes, nupilame, vėl užviriname, vėl užpilame agurkus.
  3. Uždarome dangteliais, apverčiame, apklojame šiltai, leidžiame atvėsti bei išnešame į rūsį žiemai. Skanaujame!
  4. Rezultatas: Paragavome – tikrai labai gardūs agurkai, saldžiarūgščiai, kaip tik tokie kokie man patinka!
Patiko? Pasidalinkit! Ačiū. 🙏
Laisvadienis.lt