📝 Ingredientai:
✅ Kefyras – 200 ml
✅ Cukrus – 50 g
✅ Kiaušinis – 1 vnt.
✅ Margarinas – 50 g
✅ Kepimo milteliai – 1 a. š.
✅ Miltai – 500 g
✅ Cukraus pudra – apibarstyti
🥣 Paruošimas:
🔹 Kiaušinį ištrinti su cukrumi, kol masė taps puri.
🔹 Supilti kefyrą ir išmaišyti. 🥄
🔹 Margariną ištirpinti ir supilti į tešlą. Viską gerai sumaišyti.
🔹 Kepimo miltelius sumaišyti su miltais, tada užminkyti tešlą. Ji turi būti minkšta ir elastinga.
🔹 Tešlą iškočioti į apskritimą. Supjaustyti juostelėmis, tada jas – rombeliais.
🔹 Kiekviename rombelyje padaryti įpjovą viduryje.
🔹 Vieną kraštą perkišti per įpjovą – taip susiformuos gražūs mazgeliai.
🔥 Kepimas:
🔹 Į puodą su storu dugnu, keptuvę ar kazaną supilti augalinį aliejų ir gerai įkaitinti.
🔹 Žagarėlius kepti aliejuje iš abiejų pusių po 2 minutes, kol taps auksinės spalvos.
🔹 Išimti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.
🍽️ Patiekimas:
✨ Prieš patiekdami, apibarstykite cukraus pudra ir mėgaukitės!