Vaikystės skonis – greiti žagarėliai su kefyru

📝 Ingredientai:

✅ Kefyras – 200 ml

✅ Cukrus – 50 g

✅ Kiaušinis – 1 vnt.

✅ Margarinas – 50 g

✅ Kepimo milteliai – 1 a. š.

✅ Miltai – 500 g

✅ Cukraus pudra – apibarstyti

🥣 Paruošimas:

🔹 Kiaušinį ištrinti su cukrumi, kol masė taps puri.

🔹 Supilti kefyrą ir išmaišyti. 🥄

🔹 Margariną ištirpinti ir supilti į tešlą. Viską gerai sumaišyti.

🔹 Kepimo miltelius sumaišyti su miltais, tada užminkyti tešlą. Ji turi būti minkšta ir elastinga.

🔹 Tešlą iškočioti į apskritimą. Supjaustyti juostelėmis, tada jas – rombeliais.

🔹 Kiekviename rombelyje padaryti įpjovą viduryje.

🔹 Vieną kraštą perkišti per įpjovą – taip susiformuos gražūs mazgeliai.

🔥 Kepimas:

🔹 Į puodą su storu dugnu, keptuvę ar kazaną supilti augalinį aliejų ir gerai įkaitinti.

🔹 Žagarėlius kepti aliejuje iš abiejų pusių po 2 minutes, kol taps auksinės spalvos.

🔹 Išimti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.

🍽️ Patiekimas:

✨ Prieš patiekdami, apibarstykite cukraus pudra ir mėgaukitės!

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt