Varškės pyragas su apelsinais be kepimo – tikra atgaiva mūsų skonio receptoriams!

Receptai

Itin kvapnus bei skanus varškės pyragas su apelsinais. Didžiausias pliusas, kad jo nereikia kepti, ir jis visada pavyksta.

Ingredientai

  • sausainiai: 250 gramų (naudoju „Gaidelio”)
  • sviestas: 150 gramų
  • cukrus: 50 gramų
  • grietinė: 50 gramų

Įdarui:

  • apelsinų sultys: iš 1 vnt.
  • apelsinai: 2 (dideli)
  • varškė: 250 gramų
  • cukrus: 150 gramų
  • grietinėlė: 150 mililitrų
  • apelsinų likeris: 1 šaukšto (nėra būtina)

Papuošimui:

  • apelsinai: 2
  • želatina: 1 pakelio

Recepto paruošimas

  1. Iš pradžių į formą sudedame apelsino gabaliukus, užpildome želatina, paruošta pagal instrukcija ant jos pakelio.
  2. Tuomet sutrupiname sausainius, sumaišome su cukrumi bei ištirpintu sviestu ir supilame grietinę.
  3. Tada gautą mišinį supilame į apvalią 25 centimetrų skersmens formą su nuimamais kraštais.
  4. Gerai suspaudžiame šaukštu bei padedame į šaldytuvą maždaug 15-20 minučių.
  5. Įdaras: Sutriname varškę su cukrumi, supilame apelsinų sultis, likerį (jeigu naudosime) bei sudedame apelsino griežinėlius. Maišome maždaug 2-3 minutes.
  6. Tuomet išplakame grietinėlę bei sumaišome su varške.
  7. Po to išimame pyragą iš šaldytuvo, sudedame įdarą ir vėl padėkite į šaldytuvą maždaug 10 minučių.
  8. Kai jau pyragas atšals, uždedame jį ant apelsinų, užpiltų želatina, ir paliekame dar 10 minučių.
  9. Apversčiame lėkštę. Paskui pyragą jau galite pjaustyti ir skanauti!
Patiko? Pasidalinkit! Ačiū. 🙏
Laisvadienis.lt
error: Alert: Content is protected !!