Varškėtukai pagal mano tradicinį receptą – skanūs ir tirpstantys burnoje!

Receptai

Nerealiai gardūs, tirpstantys burnoje, minkštutėliai, mėgstamų vaikų ir greitai pagaminami… Papasakosiu kaip gaminu aš!

Ingredientai

  • varškė: 500 gramų
  • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
  • druska: žiupsnio
  • kiaušiniai: 1 (didelio)
  • miltai: 8 valgomųjų šaukštų su nedideliu kaupeliu
  • miltai (pabarstymui)

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia į dubenį dėkite varškę, berkite cukrų bei druską, ir tiesiog sumaigykite gerai šakute.

2. Tuomet muškite kiaušinį, gerai ištrinkite, po to pridėkite 7 valgomuosius šaukštus miltų, išminkykite.

3. Vieną šaukštą miltų berkite ant stalo arba lentos, verskite tešlą ir minkykite į rutulį, kol suminkysite miltus.

4. Tada stalą pasibarstykite dar miltais, imkite po gabaliuką tešlos, suvoliokite į volelį, suplokite jį iki piršto storio ir supjaustykite į varškėtukus

5. Paskui į platų puodą su verdančiu, truputį pasūdytu vandeniu, po vieną suleiskite varškėtukus, puodą vis pasukinėkite.

6. Kai jau varškėtukai pakils, pavirkite maždaug 5 minutes ir išgriebkite kiaurasamčiu.

7. Galiausiai patiekite apipiltus grietine bei apibarstytus cukrumi. Skanaukite!

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Laisvadienis.lt