Tai geriausias vištienos gaminimo būdas!
Standartiškai kepama vištiena dažnai būna šiek tiek sausa, tačiau šią problemą galima išspręsti paprastai. Užpilkite šiek tiek grietinėlės ir pašaukite į orkaitę 20 minučių: po vištiena taip pat galima sudėti garnyrą ir sausa mėsa tiesiog tirps burnoje.
Sudedamosios dalys: 3 vištienos krūtinėlės gabalėliai, druska, juodieji pipirai, paprika, 1 svogūnas, augalinis aliejus, 4 bulvės, 200 ml riebios grietinėlės, 2 kiaušiniai, kario prieskoniai ir provanco prieskoninės žolelės, šiek tiek kietojo sūrio bei 1 pomidoras.
Susmulkinkite svogūną plonais žiedeliais, tada supjaustykite bulves plonais griežinėliais ir sudėkite į keptuvę. Po to ant jų sudėkite vištienos gabalėlius. Pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Atskirame dubenyje sumaišykite grietinėlę su kiaušiniu ir prieskoniais. Šiuo mišiniu užpilkite vištieną su bulvėmis.
Uždenkite keptuvę folija ir 20 minučių pašaukite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, nuimkite foliją, ant vištienos uždėkite pomidorų griežinėlius, pabarstykite sūriu ir vėl pašaukite į orkaitę.
Receptas vaizdo įraše: