Vištiena sultinga ir tirps burnoje: supilkite grietinėlę ant vištienos ir pašaukite į orkaitę 20 minučių iki 200 laipsnių.

Receptai

Tai geriausias vištienos gaminimo būdas!

Standartiškai kepama vištiena dažnai būna šiek tiek sausa, tačiau šią problemą galima išspręsti paprastai. Užpilkite šiek tiek grietinėlės ir pašaukite į orkaitę 20 minučių: po vištiena taip pat galima sudėti garnyrą ir sausa mėsa tiesiog tirps burnoje.

Sudedamosios dalys: 3 vištienos krūtinėlės gabalėliai, druska, juodieji pipirai, paprika, 1 svogūnas, augalinis aliejus, 4 bulvės, 200 ml riebios grietinėlės, 2 kiaušiniai, kario prieskoniai ir provanco prieskoninės žolelės, šiek tiek kietojo sūrio bei 1 pomidoras.

Susmulkinkite svogūną plonais žiedeliais, tada supjaustykite bulves plonais griežinėliais  ir sudėkite į keptuvę. Po to ant jų sudėkite vištienos gabalėlius. Pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

Atskirame dubenyje sumaišykite grietinėlę su kiaušiniu ir prieskoniais. Šiuo mišiniu užpilkite vištieną su bulvėmis.

Uždenkite keptuvę folija ir 20 minučių pašaukite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos, nuimkite foliją, ant vištienos uždėkite pomidorų griežinėlius, pabarstykite sūriu ir vėl pašaukite į orkaitę.

Receptas vaizdo įraše:

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt