Beveik visame pasaulyje gaminant maistą naudojami svogūnai, kurie patiekalams suteikia įvairių skonių. Ši daržovė taip pat labai sveika. Tačiau norint išauginti gerą produktą, reikia mokėti pasirinkti tinkamą sėjamąjį augalą. Rekomenduojame perskaityti, kaip tai padaryti.
- Apžiūrėkite sėjamąją. Svogūnas turi būti be ligos požymių, šviežias, su stipria lapija ir plonomis šaknimis. Nesirinkite svogūnų sausomis plunksnomis, minkštų liesti, dėmėtų ir supuvusių
- Sėjamoji gali būti įvairių formų. Pasirinkite vidutinį arba didelį svogūną. Tokie svogūnai turės daugiau naudingų medžiagų ir labai gero skonio.
- Daigas turi maloniai kvepėti. Kvapas neturėtų būti supuvęs ar supuvęs.
- Stenkitės pirkti vietinės gamybos sodinukus. Jei įsigijote importuotų svogūnų, atkreipkite dėmesį į pakuotę, transportavimo, laikymo sąlygas ir išvaizdą. Lankas neturi būti pažeistas.
- Perskaitykite žmonių, kurie jau augino, apžvalgas apie svogūnų veislę. Apsaugosite save nuo nekokybiškos prekės įsigijimo.
- Šviežius sodinukus madinga pirkti ištisus metus. Tačiau nepamirškite, kad ankstyvą rudenį ir pavasarį jo sezoniškumas yra ribotas. Šiuo metu svogūnų rinkiniai bus aromatingesni ir sultingesni.
Šių patarimų dėka galėsite išsirinkti kokybiškus svogūnų rinkinius.