Ši kūčiukų tešla yra mano pati mėgstamiausia, daugiau net nežinau ką apie ją pridurti. 🙂
Ingredientai
- miltai: 500 gramų
- aliejus: 60 mililitrų
- druska: 2,5 gramo
- cukrus: 40 gramų
- vanduo: 250 mililitrų
- mielės: 15 gramų gyvų (arba 5 gramų sausų)
- aguonos: 2 valgomųjų šaukštų
Recepto paruošimas
- Iš pradžių į šiltą vandenį sudedame mieles ir cukrų.
- Išmaišome, palaikome šiltai maždaug 10 minučių, kad mielės pradėtų „dirbti”.
- Paskui įpilame aliejų, beriame druską, aguonas išmaišome ir įsijojame miltus.
- Užminkome tešlą, laikome šiltai maždaug 1,5-2 valandas.
- Po to supjaustome norimo dydžio gabaliukais.
- Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol visiškai iškeps. Lepinamės!