Trumpai apibūdinsiu – tai tobulas perlinių kruopų troškinys, kurį galite gaminti su kokia tik norisi mėgstama mėsa.
Ingredientai
- mėgstama mėsa: 600 gramų (jautiena, veršiena, kiauliena, vištiena ar kita)
- perlinės kruopos: 150 gramų (išmirkytos per naktį vandenyje)
- morkos: 2 (didelės)
- bulvės: 2-3 (vid. dydžio)
- svogūnai: 1
- česnakas: 4 skiltelių
- pomidorų padažas: 3 valgomųjų šaukštų
- druska
- malti pipirai
- lauro lapeliai
- sviestas: 50 gramų (nėra būtina)
- vanduo
Recepto paruošimas
- Pirmiausia perlines kruopas iš vakaro užmerkime šaltame vandenyje, kitą dieną nuplaukime jas po tekančiu vandeniu.
- Tuomet mėsą supjaustykime nedideliais gabalėliais, apibarstykimeprieskoniais ir apkepinkime keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
- Po to į čenakinių dugną sudėkime mėsos gabalėlius, ant jų po supjaustytą skiltelę česnako, griežinėliais supjaustytas morkas, susmulkintą svogūną, perlinių kruopų ir kubeliais pjaustytas bulves.
- Tada įdėkime po vieną valgomąjį šaukštą pomidorų padažo, pagardinkime lauro lapais ir įberkime druskos bei pipirų.
- Viską užpilkime verdančiu vandeniu, pilkime tiek, kad apsemtų.
- Kad būtų dar garžiau, į indelius galima įmesti po gabalėlį sviesto.
- Indelius uždenkime dangteliais ir dėkime į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.
- Kepkime maždaug 90 minučių.
- Prieš patiekdamos viską gerai permaišykime. Skanaukime!