Skaniausios agurkų ir pomidorų salotos – šeimyna net pirštus apsilaižyti!

Naujienos

Noriu supažindinti jus su dar vienu konservavimo variantu. Šis užkandis visada gaunasi labai aromatingas ir puikaus skonio.

INGREDIENTAI:

  • 1,2 kg Agurkai
  • 800 g Pomidorai – vidutinio dydžio
  • 3 vnt. Svogūnai
  • 5 vnt. Juodieji pipirai – žirneliais (1 stiklinei)
  • 3 vnt. Kvapnieji pipirai – žirneliais (1 stiklinei)
  • 2 vnt. Gvazdikėliai – nebūtina (1 stiklinei)
  • 1 skėtis Krapai – (1 stiklinei)
  • 2 l Vanduo
  • 2 v.š. Druska
  • 4 v.š. Cukrus
  • 120 ml Actas – 9%

PARUOŠIMAS:

  • Agurkus supjaustykite 3-5 mm storio griežinėliais. Pomidorus supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais. Svogūną supjaustykite žiedais. Tada į sterilius stiklainius apačioje sudėkite juoduosius ir kvapiuosius pipirus, gvazdikėlius, krapų skėtį ir kelis svogūnų žiedus.
    Toliau sluoksniuokite agurkus (šiek tiek prispausdami) ir pomidorus. Į vidurį ir ant viršaus vėl dėkite svogūną. Tokiu būdu užpildykite visus stiklainius.
    Agurkų ir pomidorų marinavimas
  • Dabar pasigaminkime marinatą. Supilkite vandenį į puodą ir pastatykite ant viryklės. Užvirinkite, įpilkite druskos, cukraus ir acto. Gerai išmaišykite, vėl leiskite užvirti, tada išjunkite. Karštą marinatą supilkite į stiklainius iki pat viršaus, tada uždenkite dangteliais.
    Agurkų ir pomidorų marinavimas žiemai
  • Paimkite puodą ir ant jo dugno padėkite audinį. Įdėkite stiklainius ir užpildykite juos šiltu (arba šiek tiek karštu) vandeniu iki kaklelio. Kai vanduo užvirs, pavirkite dar 10 minučių (jei turite 0,5 litro stiklainius) arba 20 minučių (1 litro stiklainiams).
    Stiklainių sterilizavimas
  • Kai baigisis sterilizavimo procesas, labai atsargiai, kad neapsidegintumėte, išimkite stiklainius iš puodo. Tvirtai užsukite dangtelius ir apverskite. Apvyniokite juos šilta antklode ir palikite stovėti, kol visiškai atvėstu.
    Agurkų ir pomidorų salotos žiemai

PASTABOS

Salotos nepaprastai skanios ir tiks ant bet kokio stalo. Labiausiai mėgstu juos atidaryti su bulvėmis ar daržovių troškiniu. Ir, žinoma, jos gali būti pateikiamos ant bet kurio šventinio stalo.

Šaltinis: buvis.lt

 

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt