Tą darau daugelį metų! Patikrintas metodas. Kotletų skonis įgauna visai kitą dimensiją

Be kategorijos

Kotletai – tai klasika, žinoma kiekvienam iš vaikystės. Vis dėlto neretai nutinka, kad vietoj minkštų ir sultingų jie išeina kiek sausi ir kieti. Jau daugelį metų naudoju patikrintą būdą – paprastą, bet genialų triuką, dėl kurio įprasti kotletai tampa švelnūs viduje, o jų skonis įgauna visai kitą dimensiją.

Ar svajojate apie kotletus, kurie būtų ne tik aromatingi, bet ir itin sultingi? Kotletai su tarkuotomis bulvėmis – paprasta gudrybė, paverčianti klasikinę vakarienę tikra puota visai šeimai. Sužinokite, kaip keliais žingsniais paruošti minkštus, purius ir gardžius kotletus.

Kaip iškepti sultingus kotletus?

Gerai pagaminti kotletai su tarkuotomis bulvėmis – tai kur kas daugiau nei paprastas patiekalas. Tai skonis, kuris gali nustebinti net visko ragavusius. Paslaptis slypi keliuose paprastuose, bet labai svarbiuose dalykuose.

Pirmiausia – mėsa. Geriausiai tinka kiaulienos ir jautienos mišinys, nes jis suteikia ir švelnumo, ir sodrų skonį. Antra – teisingas masės paruošimas: kuo kruopščiau sumaišysite ingredientus, tuo puresni ir sultingesni bus kotletai. Verta įpilti ir šiek tiek vandens – tai senas močiutės triukas, padedantis išlaikyti kotletus minkštus.

Nepamirškite prieskonių. Klasika – druska, pipirai ir svogūnas, tačiau daugelis neįsivaizduoja kotletų be trupučio kvapniųjų pipirų. Su tarkuotomis bulvėmis tai duoda ypatingą skonio efektą.

Kotletai su tarkuotomis bulvėmis – paprastas būdas išgauti ypatingą skonį

Kad kotletai būtų ypatingai sultingi ir minkšti, 500 g mėsos užteks vienos vidutinės smulkiai tarkuotos bulvės. Šis priedas suteiks masei purumo, o patys kotletai išliks drėgni kepant. Be to, tokiu atveju galima visai nedėti džiūvėsėlių arba jų dėti kur kas mažiau.

Tuomet kruopščiai išminkykite mėsą su kiaušiniu, svogūnu ir prieskoniais – taip kotletai nebus kieti. Galima įpilti ir šiek tiek vandens (apie 4 šaukštus pusei kilogramo mėsos). Pabaigoje verta įmaišyti smulkintų krapų, žiupsnelį muskato riešuto ir truputį rūkytos paprikos. Maži pakeitimai, bet jie pakelia skonį į naują lygį ir paverčia kotletus patiekalu, kurio ilgai nepamiršite.

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Laisvadienis.lt