„Labai skanios salotos žiemai. Tiks prie įvairių patiekalų pateikti kaip garnyrą“, – rašo tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.
Išeiga: ~6 vnt. 0,5l talpos stiklainių:
2 kg agurkų; 0,5 kg paprikos (raudonosios arba geltonosios);
- 0,5 kg svogūnų;
- 0,5 kg morkų;
- 1 nedidelės čili paprikos;
- 1 galvutės česnako; 1,5 v.š. druskos;
- 100 g cukraus; 100 g 9proc. acto;
- 100 g saulėgrąžų aliejaus.
Į didelį dubenį dėkite pusiau ar pilnais griežinėliais pjaustytus agurkus, papriką – plonomis ir trumpomis juostelėmis, svogūnus – mažais kubeliais, morkas – sutarkuotas per burokinę tarką, čili papriką – smulkiais kubeliais, česnaką išpauskite per česnakų spaustuvą.
Supilkite druską, cukrų, actą, aliejų ir gerai išmaišykite. Palikite stovėti kambario temperatūroje 2 val. ir būtinai kelis kartus per tą laiką permaišykite. Dėkite agurkus į pasterizuotus stiklainiukus (nepamirštant ir susidariusį skystį supilti) ir pridenkite iškaitintais dangteliais.
Imkite didelį puodą, ant dugno paklokite virtuvinį rankšluostį, išdėliokite stiklainius su agurkais, pripilkite vandens, kad apsemtų 3/4 stiklainio.
Šaltinis: tv3.lt