Česnakas yra natūralus antibiotikas. Dėl savo antiseptinio poveikio jis plačiai naudojamas ne tik kulinarijoje, bet ir medicinoje.
Tačiau svarbu prisiminti, kad tam tikrų česnakų vartojimo taisyklių nepaisymas gali turėti rimtų pasekmių.
Ko negalima valgyti su česnakais
Norėdami išvengti nepageidaujamų pasekmių valgydami česnaką, prisiminkite šias tris paprastas taisykles:
Venkite gerti česnaką su pienu, nes gali sutrikti skrandžio veikla.
Nevalgykite vaisių iš karto po česnako valgymo, nes tai gali sukelti rūgimą skrandyje.
Nemaišykite česnakų su šviežiais pomidorais, nes tai gali sukelti rėmenį ir vidurių pūtimą.
Laikydamiesi šių patarimų galite pašalinti neigiamą česnako poveikį skrandžiui.
Kam kategoriškai nederėtų valgyti česnakų
Kaip jau rašėme, česnakas iš tiesų yra naudingas ir gali padėti greičiau pasveikti, tačiau yra tokių, kuriems jo valgyti neleidžiama arba nepageidautina.
Tarp jų:
jaunesniems nei dvejų metų vaikams;
nėščioms ir krūtimi maitinančioms motinoms;
žmonėms, sergantiems pepsine opalige, kepenų ligomis (pvz., hepatitu), epilepsija, astma, žemu kraujospūdžiu ar tulžies pūslės ligomis.
Taip pat atminkite, kad česnakas gali būti pavojingas net ir visiškai sveikam žmogui, jei jo vartojama per daug.
Kaip tinkamai valgyti česnakus – vertingi patarimai
Labai lengva prisiminti faktą, kad česnakas greitai praranda savo pagrindines sveikatai naudingas savybes, kai yra verdamas.
Kad česnakas būtų tinkamai „įkrautas”, į maistą jį reikėtų dėti žalią, susmulkintą.
Jei patiko straipsnis, nepamirškite pasidalinti su savo draugais Facebook!