GRYBAI žiemai be marinato: gaila, kad apie šį būdą sužinojau tik dabar!

Naujienos

Jokio marinato, prieskonių ir vandens.

Pasirodo, grybus žiemai galima paruošti ir taip.

Sužinokite, kaip pasirūpinti grybų atsargomis žiemai.

Grybų skonis bus kaip šviežių, todėl tai yra tikrai puikus maisto atsargų saugojimo būdas!

Jums reikės:

  • Grybų (rūšis nėra labai svarbi)

blank

Kaip paruošti?

Naudokite tik sveikus grybus.

Sudėkite juos ant sietelio ir nuplaukite.

blank

Leiskite nuvarvėti.

Didesnius grybus galite supjaustyti mažesniais gabalėliais.

Mažesnių grybų nepjaustykite.

blank

Konservavimui paruoškite švarius stiklainius.

Suspauskite grybus į švarų stiklainį.

blank

Sluoksniuokite taip, kad tilptų kuo daugiau grybų.

Būkite atsargūs, kad grybai nepavirstų koše.

Uždarykite stiklainius.

blank

Sterilizuokite kaip įprastus konservuotus produktus.

Sterilizuokite 90 minučių.

Palikite stovėti iki kitos dienos.

Kitą dieną (po 24 val.) vėl sterilizuokite.

Šį kartą sterilizuokite 60 minučių.

Grybų tūris turėtų sumažėti.

blank

Tikėtina, kad jie užpildys tris ketvirtadalius stiklainio tūrio (ar dar mažiau).

Laikykite kaip įprastus konservuotus gaminius.

Taip paruoštus grybus galima laikyti net trejus metus.

Skanaus!

Patiko straipsnis? Leisk mums apie tai sužinoti. Nepamiršk pasidalinti Facebook!
Parašykit komentarą
Laisvadienis.lt