Kondensuoto pieno pyragas: Super skanus, minkštas ir tirpstantis burnoje. Išbandykite!

Naujienos

Kondensuoto pieno pyragas

Tai vienas tų pyragų, kurį galiu drąsiai vadinti savo firminiu. Šį pyragą esu kepusi begalę kartų, ir kas tik jo paragauja, visuomet prašo pakartoti, ir, žinoma, pasidalinti receptu. Pyragas yra super minkštas, drėgnas ir tirpstantis burnoje. Tiems, kas mėgsta paprastus kepinius, šis pyragas tikrai gali tapti vienu mėgstamiausių, kadangi pyragas tiesiog negali nepavykti. Tiesą sakant, pyragą galite iškepti dvejopai – jeigu kiaušinių baltymus išplaksite iki standžių putų – pyragas labiau iškils ir bus panašesnis į keksą ar biskvitą. Jeigu kiaušinių baltymus išplaksite lengvai – tada gausite drėgnesnį pyragą. Tad priklausomai, kokius pyragus mėgstate, pagal tai galite pasirinkti kokio tipo pyragą išsikepti. 

Skanaus!

{12 porcijų}

Reikės:

stiklinė 200 ml

{biskvitui}

200 g sviesto

200 g saldinto kondensuoto pieno

200 g grietinės

1,5 stiklinės miltų

2/3 stiklinės cukraus

3 kiaušinių trynių

3 kiaušinių baltymų

1 arb. š. sodos

1 arb. š. vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus

žiupsnio druskos

{užpilui}

150-200 g sviesto

200 g kondensuoto saldinto pieno

Gaminimas:

  1. Grietinę gerai sumaišome su soda, paliekame, kad suputotų.
  2. Sviestą ištirpdome mikrobangėje, paliekame, kad pravėstų.
  3. Įkaitiname orkaitę iki 180 C.
  4. Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi ir vanilės ekstraktu iki baltos masės. Įmaišome pravėsusį sviestą, kondensuotą pieną, grietinę, po to sumaišome masę su miltais.
  5. Kiaušinių baltymus išplakame su žiupsniu druskos. Plakame, kol baltymai suputoja, bet nereikia išplakti iki standžių putų. Tuomet lėtai šaukštu įmaišome į biskvito masę.
  6. Tešlą supilame į stačiakampę ar apvalią kepimo formą (jei kepsite didelėje formoje – išeis plonesnis, bet geriau susigers užpilas, jei kepsite mažesnėje formoje – tuomet gausite storesnį pyragą, bet reikės papilstyti užpilą ant viršaus, kol susigers). Aš kepiau stiklinėje kepimo formoje (35 cm * 23 cm).
  7. Pyragą kepame įkaitintoje orkaitėje ~30-40 min (priklauso nuo formos dydžio). Pabaigoje kepimo pyragą patikriname dantų krapštuku, ar iškepęs. Pyragas turi parusti ir atšokti nuo formos kraštų.
  8. Užpilas – sviestą išlydome keptuvėje ar prikaistuvyje, įmaišome kondensuotą pieną ir vis pamaišant kaitiname kelias minutes. Jei naudosite 150 g sviesto – gausite tirštesnį užpilą, jei naudosite 200 g sviesto – gausite skystesnį užpilą (geriau įsigers į pyragą).
  9. Kai biskvitas iškeps – išimkite iš orkaitės, palikite šiek kiek pravėsti, subadykite visą biskvito paviršių dantų krapštuku ir užpilkite dar šiltu užpilu, palikite, kad įsigertų. Skanaus! 🙂

Šaltinis: lithuanianintheusa.com

Patiko? Pasidalinkit! Ačiū. 🙏
Laisvadienis.lt